Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Digital nomad worden? Denk aan deze 3 dingen

Digital nomad worden? Denk aan deze 3 dingen

Geplaatst in: algemeen

Je hebt ze vast wel op social media voorbij zien komen; digital nomads. Dit zijn mensen die al hun werk online kunnen doen, en daardoor zelf kunnen bepalen waar ze wonen en hoe vaak ze kunnen reizen. Voor steeds meer mensen wordt dit gezien als een aantrekkelijke levensstijl, vooral doordat thuiswerken steeds meer de norm is geworden.

Maar hoe word je precies een digital nomad? In dit artikel bespreken we 3 zaken die essentieel zijn om de stap naar digital nomad te maken. Laten we beginnen.

De juiste baan

Als eerste moet je in de juiste banensector zitten. Want als een taak van jouw huidige baan is om op een fysieke plek of kantoor aanwezig te zijn, kan je nooit een digital nomad worden. Daarom moet je op zoek naar een baan die je volledig online kan doen. Heb je niet de juiste opleiding om zulke soorten banen te krijgen? Dan is jezelf omscholen tot een ICT’er bij bijvoorbeeld it academy ook altijd een optie.

Weet waar je aan begint

Als tweede moet je mentaal voorbereid zijn op de nadelen die deze levensstijl heeft. Weinig mensen die digital nomad zijn, vertellen dat eenzaamheid snel op de loer ligt. Want vaak ben je helemaal alleen in een nieuwe plek, en moet je steeds weer opnieuw vrienden maken. Dit kan mentaal erg stressvol zijn. Het is daarom belangrijk om goed contact te houden met je vrienden en familie via de telefoon.

Ook is het leuk om ze af en toe uit te nodigen bij je langs te komen.

Daarnaast wordt vaak het beeld geschetst dat je als digital nomad met je laptop op het strand aan het werk bent. Dit is meestal een illusie, vaak zit je de hele werkdag in jouw appartement of gedeelde kantoorruimte. Wees dus voorbereid dat deze levensstijl minder glamoureus is dan geschetst wordt, maar dat je wel over veel vrijheid beschikt.

Bereid je goed voor

Tot slot is het belangrijk om alle praktische zaken in orde te hebben. Onderzoek de precieze situatie van het land waar jij naartoe wil gaan. Zorg ervoor dat je over het juiste visum beschikt, verzekerd bent en alle benodigde vaccinaties hebt. Vervolgens kan je de vliegtickets en accommodatie boeken. Ook is het belangrijk om genoeg kapitaal te hebben voor noodgevallen zoals een laptop die gerepareerd moet worden.

Meestal wordt aangeraden om voordat je op reis gaat, genoeg geld op jouw bankrekening te hebben om 6 maanden zonder inkomen te kunnen leven.

Dit waren de 3 belangrijkste zaken om te regelen zodat jij een succesvolle stap naar het leven van een digital nomad gemaakt hebt. Ook weet je nu meer over de realistische kant van het digital nomad leven. Wij hopen je voldoende geïnformeerd te hebben en wensen je alvast veel succes toe met jouw nieuwe levensstijl.