Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Deze competenties zijn belangrijk als je voor jezelf wil beginnen

Deze competenties zijn belangrijk als je voor jezelf wil beginnen

Geplaatst in: algemeen

Je bent klaar om voor jezelf te beginnen. Misschien heb je zelfs al heel veel ervaring op gedaan. Je hebt je passie ontdekt of zelfs een gat in de markt gevonden. Maar is je opleiding en de kennis die je hebt genoeg? Kortom: hoe weet je of je genoeg kennis en ervaring hebt om voor jezelf te beginnen? Om je op weg te helpen, hebben we wat competenties op een rijtje gezet die belangrijk zijn wanneer je besluit voor jezelf te gaan beginnen.

Leergierig

In een snel veranderende wereld is het belangrijk dat je blijft leren om zo het meeste uit jezelf te halen. Een belangrijk onderdeel hiervan is openstaan voor ontwikkeling en informatie. Een goede basis in kennis leggen is erg belangrijk. Heb je het gevoel dat jouw HBO-opleiding niet goed aansluit bij jouw visie of doe je graag extra kennis op? Dan raden wij aan eens een kijkje te nemen bij post hbo bedrijfskunde. Dit is een opleiding die jou een compleet overzicht biedt van alle relevante aspecten met betrekking tot bedrijfskunde. Zo ga jij onder andere aan de slag met organisatiestrategie, bedrijfsanalyses, datavaardigheden en verandermanagement.

Creatief

Creativiteit is leuk, verleg je grenzen en denk in verrassende concepten of oplossingen. Vaak als deze niet werken, kom je op deze manier tot ideeën die wel haalbaar of toe te passen zijn. Durf creatief te zijn zodat je met goede veranderingen of verbetervoorstellen kunt komen.

Doorzettingsvermogen

Als je voor jezelf begint, weet je vast wel dat in de meeste gevallen het succes niet vanzelf komt aanwaaien. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden dat de aanhouder wint. Doorzettingsvermogen is dus belangrijk wanneer je voor jezelf begint, ook al lijkt dat in het begin misschien niet zo. het is slim om doelen te stellen, maar ook terug te kijken naar hoe je doorzettingsvermogen je tot resultaten heeft gebracht.

We snappen dat er nog veel meer bij komt kijken wanneer je voor jezelf begint. We raden aan om te beginnen met de juiste kennis te vergaren. Als je niet kan kiezen welke richting hiervoor het meest geschikt is adviseren wij eens te kijken naar post hbo opleidingen. Hiermee leg je een goede basis en doe je waardevolle kennis op, als je op strategisch niveau aan de slag wilt gaan. We hopen dat deze tips je verder helpen.