Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Designbureau inhuren? Deze 4 tips helpen jou een handje

Designbureau inhuren? Deze 4 tips helpen jou een handje

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Wil je een nieuwe huisstijl ontwikkelen, zoek je een nieuw logo of wil je jouw website in een nieuw jasje steken? Dan kun jij je hier zelf op storten. Als je hier geen ervaring mee hebt, is dit allesbehalve een makkelijke opgave. Overweeg daarom dergelijke zaken uit te besteden aan een designbureau. In deze tekst zetten wij 4 tips op een rijtje die van pas komen bij het inhuren van zo’n bureau.

1. Verdiep je in de mogelijkheden
Wie denkt dat het makkelijk is om een designbureau te vinden, komt van een koude kermis thuis. Er zijn weliswaar ontzettend veel van deze bureaus, maar dit maakt het vinden van een geschikte partner des te lastiger. Daarom kiezen sommige bedrijven er lukraak eentje uit. Wanneer je deze aanpak hanteert, krijg je mogelijk snel spijt van jouw keuze. Verdiep je daarom eerst goed in de mogelijkheden voordat je de knoop doorhakt. Dit kost je misschien wat meer tijd, maar de kans dat je een geschikt designbureau vindt is vele malen groter.

2. Kies voor een bureau in de buurt
Designbureaus vind je vandaag de dag door het hele land. Je komt ze niet alleen in de Randstad tegen, maar ook in het noorden, oosten en zuiden. Een bureau in het westen van het land kan veel meer geld vragen voor een klus dan een bedrijf in het oosten. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar de goedkoopste partij. Hier valt wat voor te zeggen, maar laat je nooit alleen leiden door de prijs. Waarom niet? Omdat het prettig is om samen te werken met een bureau in de buurt. Je hoeft dan niet altijd digitaal te overleggen, maar kunt fysiek afspreken. Daarom heeft het de voorkeur om voor een design agency Amsterdam te kiezen als je zelf in Amsterdam gevestigd bent.

3. Kijk naar eerder werk
Een designbureau zal niet snel zeggen dat zij jou niet van dienst kunnen zijn. Veel bureaus willen namelijk zoveel mogelijk werk aannemen. Laat een bureau niet direct voor jou aan de slag gaan, maar kijk eerst naar eerder werk. Vrijwel ieder bureau heeft een portfolio opgebouwd om potentiële klanten te laten zien wat zij kunnen. Werp hier vooral een blik op. Zodoende krijg je namelijk een goed beeld van hetgeen je van een bureau mag verwachten.

4. Lees ervaringen van anderen
Twijfel je of je een geschikt designbureau gevonden hebt? Ga dan eens op zoek naar ervaringen van anderen. Mogelijk staan er reviews op de site van het bedrijf zelf, maar jij kunt je ook tot Google richten. Wanneer je op het bedrijf zoekt, komt er waarschijnlijk wel een aantal reviews naar boven. Ervaringen van anderen helpen je ongetwijfeld om te bepalen of een bureau geschikt is of dat je toch beter nog even verder kunt zoeken.