Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Deadline aanmelden kleineondernemersregeling nadert

Deadline aanmelden kleineondernemersregeling nadert

Geplaatst in: algemeen

Ondernemers met een jaaromzet onder de €20.000,- hebben nog een paar dagen de tijd om zich aan te melden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Om per 1 januari 2021 deel te nemen aan de regeling, moet de aanmelding uiterlijk 3 december binnen zijn.

Ondernemers kunnen zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en per post naar de Belastingdienst te sturen. Deelname is voor tenminste drie jaar. Tenzij de jaaromzet boven de €20.000,- komt. Als KOR-deelnemer bereken je geen btw meer door aan klanten en trek je geen btw af van inkopen en investeringen. Daarnaast ben je niet meer verplicht om facturen te sturen voor de btw en doe je geen btw-aangifte meer. Of de regeling gunstig is, is voor elke ondernemer anders.

Roos Kurstjens (parttime ondernemer) neemt deel aan de KOR. “Ik heb een bedrijf in interieurontwerp en illustraties. Ik combineer het ondernemen met het moederschap. Ik heb een kleine omzet en mijn klanten zijn vooral particulieren. Ook verkoop ik veel kleine producten, zoals zelfontworpen kaarten. Dan is het heel praktisch dat ik geen btw hoef te berekenen. Ik kan hierdoor een veel scherpere prijs bieden aan mijn klanten. En het kost mij minder tijd qua administratie, omdat ik geen btw-aangifte meer hoef te doen. Zo is parttime ondernemen heel aantrekkelijk.”

De kleineondernemersregeling kan voor veel ondernemers interessant zijn. Wil je weten of de regeling iets voor jou is? Check belastingdienst.nl/kor. En zorg ervoor dat je aanmeldformulier uiterlijk 3 december binnen is bij de Belastingdienst. Nadat jouw aanmelding is verwerkt, krijg je een bevestigingsbrief met daarin de ingangsdatum.