Home » Ondernemersnieuws » algemeen » De voordelen van thuiswerken op een rijtje

De voordelen van thuiswerken op een rijtje

Geplaatst in: algemeen

Thuiswerken is ontzettend populair geworden. In 2019 werkte maar liefst 39 procent van alle werkenden thuis, dat zijn bijna 3,5 miljoen mensen. Deze mensen duiken liever thuis achter hun laptop dan dat zij dit op kantoor doen en ook hun werkgever ziet in dat dit voordelen met zich meebrengt. Nog niet elke werkgever is overtuigd van deze manier van werken, daarom worden belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Goed voor het milieu

Thuiswerken is veel milieuvriendelijker dan werken op kantoor. Je werknemer hoeft zich namelijk niet te verplaatsen, waardoor de auto voor de deur kan blijven staan. Autorijden veroorzaakt CO2-uitstoot en leidt dus tot klimaatverandering. Hoe meer je rijdt, hoe groter de uitstoot. Door thuis te blijven en de auto te laten staan draag je je steentje bij aan een beter milieu!

Productiever

Werknemers die thuiswerken melden zich minder snel ziek als zij zich niet goed voelen. Wanneer iemand verkouden is, kiezen zij er snel voor om thuis te blijven, ook met het idee dat zij hun collega’s niet willen besmetten. Met een verkoudheid is de drempel thuis minder hoog en veel werknemers kiezen er dan toch gewoon voor een aantal uurtjes te werken.

Tijd besparen

Doordat je werknemer niet naar kantoor hoeft te reizen, bespaart hij of zij veel tijd. Wanneer iemand normaal gesproken om 9 uur op je werk moet zijn en daarom om 8 uur al vertrekt vanaf huis, zou deze persoon nu al om 8 uur kunnen beginnen met werken. Uiteindelijk kan je werknemer hier 2 uur per dag mee besparen, waardoor je werknemer meer uit zijn/haar dag kan halen!

Belangrijk om te overwegen: de thuiswerkplaats

Een nadeel aan thuiswerken is dat veel werknemers geen goed ingerichte werkplaats hebben en zij daardoor fysieke klachten kunnen overhouden aan het vele werken. Als werkgever is het ontzettend belangrijk dit in acht te nemen! Een goede oplossing voor dit veelvoorkomende probleem is een ergonomische bureaustoel. Deze stoelen kunnen rugklachten voorkomen. De zitting van een bureaustoel die ergonomisch is beweegt in alle richtingen van het lichaam mee. Hiermee zijn dit de enige stoelen die echt dynamisch zijn en rug- en nekklachten kunnen voorkomen.