Home » Uncategorized » De voordelen van een eigen cardprinter voor jouw bedrijf

De voordelen van een eigen cardprinter voor jouw bedrijf

Geplaatst in: algemeen, Uncategorized

Heb jij regelmatig plastic pasjes nodig, bijvoorbeeld om mensen toegang te geven tot bepaalde ruimtes of het verschaffen van toegang tot een hotelkamer in het geval het om een hotel gaat, dan is een eigen cardprinter wel zo handig. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om kaarten te laten bedrukken, maar dit  zal in verhouding dan vaak wat minder interessant voor je zijn. Wist je namelijk dat je ook gewoon blanco plastic passen kunt bestellen en deze vervolgens zelf kunt bedrukken? Omdat het kopen van een cardprinter ontzettend veel voordelen biedt, hebben we er een aantal voor je die we graag met je willen bespreken.

Wat is een cardprinter?

Voor we verdergaan met de voordelen, is het goed eerst even een korte toelichting te geven over wat een cardprinter nu precies is, voordat we verder gaan met de voordelen ervan. Deze printers zijn speciaal geschikt om plastic pasjes te printen. Het grote verschil tussen een cardprinter en een normale printer is dat deze niet werken met een toner of cartridge, maar met een lint. Hierbij heb je de keuze uit een lint die zorgt voor zwarte opdruk, ideaal dus voor pasjes die zwart/wit moeten zijn. Wil je graag pasjes in kleur kunnen drukken, kies dan voor de 4 CMYK kleuren. Hiermee kun je namelijk de pasjes full color drukken. Voor de rest werkt deze cardprinter hetzelfde als een normale printer. Wel handig is even goed te kijken naar de verschillende soorten. Zo zijn er namelijk printers die enkelzijdig printen, maar kun je ook kiezen voor een printer die de pasjes automatisch draait. Stel dat je af en toe een keer wat pasjes wilt bedrukken, dan is een cardprinter huren een voordelige optie. Zo heb je namelijk niet de kosten voor het eenmalig aanschaffen, maar profiteer je wel van de voordelen van deze printer.

Flexibiliteit in ontwerp en inhoud

Met een eigen cardprinter kun je het ontwerp en de inhoud van je kaart volledig naar wens aanpassen. Of het nu gaat om plastic gift cards, lidmaatschapskaarten of toegangspassen, je kunt gemakkelijk logo’s, afbeeldingen, tekst en kleuren toevoegen die passen bij de identiteit van je bedrijf. Hierdoor kun je een professionele uitstraling creëren die aansluit bij je merk. Omdat het niet voor iedereen even vanzelfsprekend is dat ze dit zelf kunnen of misschien maar eenmalig een batch kaarten nodig hebben, is het ook mogelijk ze te laten bedrukken. Het voordeel van bijvoorbeeld loyalty cards bedrukken, is dat je eenmalig kosten hebt en eventueel ook bij een volgende batch kunt veranderen van ontwerp.

Kostenbesparend

Je kunt je voorstellen dat wanneer je iedere keer een externe partij moet inschakelen voor het printen van een aantal kaarten, dit op lange termijn best kostbaar kan zijn. Vooral als het gaat om bijvoorbeeld een hotel met tientallen of zelfs honderden kamers, is het aannemelijk dat er nog wel eens een pasje kwijt raakt of sneuvelt. Hoe handig is het dan dat je met je eigen cardprinter een aantal niet plastic toegangspassen kunt printen?