Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » De voordelen van een bedrijfstuin

De voordelen van een bedrijfstuin

Geplaatst in: huisvesting

Je ziet dat steeds meer bedrijven de kantoorruimte uitbreiden met een stukje buitenleven; de bedrijfstuin. Hoe groot of klein ze ook zijn, ze brengen enorm veel voordelen met zich mee. Hier vind je alle voordelen van een bedrijfstuin op een rijtje.

1. De kosten zijn laag: de extra mogelijkheden groot

Het aanleggen van een bedrijfstuin hoeft helemaal niet duur te zijn. Wanneer een bedrijf reeds een stukje grond beschikbaar heeft (en dat hoeft niet eens zo groot te zijn), kan dit voor een beperkt budget omgetoverd worden tot een aangename bedrijfstuin. Je kunt dit budget laag houden door gebruik te maken van de talenten van vrienden en kennissen, of door zelfs het personeel samen aan de slag te laten gaan (heb je meteen een goede teambuilding te pakken). Het benodigde meubilair ter ontspanning kun je het beste online aankopen. Zo vind je bijvoorbeeld ook webshops als Tuinmeubelshop.nl met Aluminium loungesets waarbij de kans op korting een stuk groter is dan wanneer je deze in het tuincentrum haalt.

2. Het verhoogt de motivatie

De frisse buitenlucht, planten en bloemen hebben een goede invloed op de mens. Zeker wanneer er de hele dag hard gewerkt wordt, is het goed (en gezond) om af en toe even een frisse neus te halen. Rondjes lopen over de parkeerplaats is natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk dan even lekker ontspannen in een bedrijfstuin. Na deze aangename break is er weer nieuwe energie opgedaan om aan de slag te gaan. Daarnaast kan een paar minuten buiten de muren van het bedrijf voor nieuwe inspiratie zorgen. Problemen die eerst onoplosbaar leken, worden ineens vanuit een andere hoek gezien na een bezoekje aan de bedrijfstuin.

3. De werkvloer wordt efficiënter

Dit stukje ontspanning zorgt ervoor dat er efficiënter gewerkt kan worden. Frisse motivatie zorgt voor voldoende drive om zaken op te pakken. Daarnaast hebben planten daadwerkelijk invloed op ons brein en op onze geestelijke gesteldheid. Een paar minuten in de frisse buitenlucht tussen de planten, zorgt ervoor dat we ons weer beter kunnen concentreren.

4. Het geeft extra uitstraling

Maar de bedrijfstuin heeft niet alleen voordelen voor de medewerkers – het laat ook een goede indruk achter op nieuwe of potentiële klanten. Een goed aangelegde bedrijfstuin straalt een bepaalde klasse uit. Daarnaast vinden ook nieuwe klanten het natuurlijk heerlijk om, tijdens een langdurend overleg, even een frisse neus te kunnen halen. De bedrijfstuin maakt zich dan ook bij uitstek geschikt voor wat extra promotie. Laat de tuinkussens bijvoorbeeld met het logo van de onderneming bedrukken. Comfortabel, en slim!