Home » Ondernemersnieuws » ICT » De voordelen van colocatie

De voordelen van colocatie

Geplaatst in: ICT

Kies je voor colocatie, dan betekent dit dat je eigen server of meerdere eigen servers voor dataopslag in een serverkast, ook wel rack genoemd, van een datacenter komen te staan. Steeds meer bedrijven kiezen hiervoor, en dat is niet voor niets. Colocatie brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee.

Gebruikmaken van de faciliteiten van een datacenter
Het controleren van het klimaat, het redundant inrichten van de IT-systemen, het zorgen voor een goede connectiviteit, dat zijn allemaal zaken waar een datacenter in gespecialiseerd is, en jij als bedrijf wellicht niet. Deze professionele aanpak zorgt er bij outsourcing voor dat je gegarandeerd 24 uur per dag, 7 dagen per week online bent. De bedrijfscontinuïteit wordt optimaal gewaarborgd met een stabiel en snel netwerk waar een heel team van specialisten bovenop zit.

Kleinere investering
Als je voor je eigen apparatuur voor dataopslag, zoals een mailserver, een eigen serverruimte met datacenter infrastructuur aan moet leggen, kost je dat een flinke duit. En dan hebben we het nog niet eens over de netwerkverbindingen, stroom, koeling en (brand)beveiliging die geregeld moet worden. De nieuwste koeltechnologieën, noodstroomvoorzieningen en dag en nacht beveiliging zijn voor jou bovendien haast niet bij en up-to-date te houden. Wanneer je voor colocatie kiest, hoef je dit alles niet zelf te regelen maar wordt het voor je geregeld. En dat voor een vast bedrag per maand, zonder onaangename verrassingen of plotselinge extra kosten. Dat is nog eens een kostenreductie!

Toch maatwerk
Ondanks dat je je servers onderbrengt op een externe locatie, kun je bij colocatie toch zelf bepalen hoe je het graag wilt hebben. Je bepaalt zelf de configuratie van de gebruikte apparatuur en de applicaties die bij je gewenste doelen passen. Je kunt gemakkelijk opschalen wanneer je tijdelijk of voor langere tijd extra capaciteit nodig hebt. Colocatie is dan ook ideaal voor bedrijven die hogere eisen stellen op het gebied van schaalbaarheid en stroomcapaciteiten. Bovendien heb je zelf 24/7 toegang tot het datacenter, eventueel onder begeleiding.

Zoek je een betrouwbare partner voor colocatie in Nederland? Informeer dan eens bij een specialist zoals Data Comfort naar de mogelijkheden en kosten en verzeker jezelf ook van de beste beveiliging, betrouwbare stroomtoevoer en internetverbindingen voor jouw apparatuur.