Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Dé tips om ergonomie op je werkplek te verbeteren

Dé tips om ergonomie op je werkplek te verbeteren

Geplaatst in: algemeen

De kans is aanzienlijk groot dat jij tot de groep mensen behoort die last heeft van zijn of haar nek of rug, je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. We zien dat deze problemen voornamelijk ontstaan doordat mensen een verkeerde houding hebben bij het werken. Er zijn verschillende manieren waarop je in staat bent om jouw werkplek te verbeteren als we kijken naar de ergonomie. Dit houdt in dat je een natuurlijke houding aanneemt bij het werken. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste tips en tricks hieronder voor je op een rijtje te zetten, zo weet je precies wat je zelf kunt doen.

  • Zet je scherm wat hoger om spanning te voorkomen

Een van de dingen die je kunt doen om de spanning op je nek af te laten nemen is door je scherm wat hoger te zetten. Dit heeft als gevolg dat er minder belasting zal ontstaan aan je nekwervel. Hier moet je natuurlijk wel een geschikte tafel voor hebben, een keukentafel is over het algemeen te klein. Wij raden je aan om een aantal tijdschriften onder je scherm te leggen. Dit maakt het namelijk mogelijk om op een vrij eenvoudige wijze te zorgen voor een scherm dat net even wat hoger ligt. Het is ook mogelijk om een externe monitor aan te schaffen voor je laptop. Zo kan je typen op je laptop maar zie je alles op het externe scherm.

  • Schaf een ergonomische bal aan voor je werkplek

Je zou het misschien niet zeggen, maar het kopen van een ergonomische zitbal is een van de beste dingen die je maar kunt doen als je jouw gewrichten en spieren zo gezond mogelijk wilt houden. Deze bal zorgt er namelijk voor dat het lichaam een natuurlijke houding moet aannemen om de balans te houden. Als dit niet gebeurt val je er namelijk vanaf. Dit maakt het echt een stuk beter dan een bureaustoel. Hier zit je namelijk vaak op de verkeerde manier op nu je toch wel blijft zitten. Het aanschaffen van een ergonomische bal is het in het begin een beetje wennen, maar je zal er snel genoeg achter komen dat het echt wonderen kan doen voor de houding die je aanneemt bij het werken.

  • Maak een neutrale positie voor de handen mogelijk

De laatste tip die wij je mee kunnen geven is om je handen altijd in een neutrale positie te houden. Je zou in staat moeten zijn om je handen recht voor je uit te kunnen strekken zodat zowel je hand al je pols gelijk liggen op het bureau. Een knik in je pols is echt ontzettend slecht en kan zorgen voor een hoop verschillende klachten. Het makkelijkste is om je tafel wat lager te zetten als dit mogelijk is. Door de hoogte te verstellen weet je zeker dat je altijd uit zal komen bij de juiste hoogte. Ook kun je jouw stoel wat hoger zetten, mits dit onder je tafel past natuurlijk.