Home » Ondernemersnieuws » detailhandel » De opkomst van iPad pos kassasystemen

De opkomst van iPad pos kassasystemen

Geplaatst in: algemeen, detailhandel

Het aantal elektronische betalingen is nog nooit zo groot geweest. Er wordt steeds minder met cash betaald. Dit betekent voor veel bedrijven dat zij er niet aan ontkomen om een elektronisch betaalsysteem te gaan gebruiken. Een recente ontwikkeling zijn de iPad pos kassasystemen. Hierover meer in dit artikel.

iPad kassasysteem

De naam iPad kassasysteem geeft eigenlijk al aan wat de functie van het systeem is. Via een iPad kun je de klant een elektronische betaling laten doen. Hiermee kan er via een dataverbinding een betaling gebeuren via een clouddienst. Het voordeel is dat je overal met een werkende dataverbinding, elektronische betalingen kunt ontvangen. Met name de horecasector maar ook ondernemingen die op de markt verkopen, profiteren optimaal van deze moderne iPad kassasystemen.

Kassa apps

Door de ontwikkelingen op het gebied van elektronische betalingsverkeer en de groei van cloud diensten, komen er steeds meer kassa apps. Deze apps worden vaak vanuit een bepaalde branche ontwikkeld en ingericht voor de betreffende ondernemers. Daarnaast worden vanuit banken oplossingen aangeboden aan ondernemers die klant zijn. Hiermee kunnen zij een complete dienstenpakket aanbieden.

Werken in de cloud

Het werken in de cloud heeft de laatste jaren een grote sprong vooruit gemaakt. Het grote voordeel van het overal kunnen beschikken over je gegevens, is niet meer weg te denken. Door de verbeterde beveiliging met de cloud servers, zijn steeds meer bedrijven overgestapt op werken in de cloud. Mede door de sterk verbeterde infrastructuur van mobiele netwerken is betaling via de cloud een goede optie geworden.

Klantgericht betaalsysteem

Als je een product verkoopt wil je dat je klant zo eenvoudig mogelijk zijn betaling kan doen. Een kassasysteem moet daarom klantgericht zijn. Juist door een snelle vlotte betaling heeft de betaling voor de klant minder impact. Denk bijvoorbeeld aan contactloos betalen. Dit betekent dat het psychologisch gezien minder vervelend voor de klant is om te betalen. En je wilt als ondernemer graag dat je klanten met een goed gevoel aan jouw dienstverlening terug denken.

Toekomst van pos kassasysteem

Een pos (point of sale) kassa systeem maakt gebruikt van een computergestuurd kasregister. De software voorziet bijvoorbeeld rapportage per gebruiker/personeelslid, maar ook per vestiging. Bovendien werken de meeste systemen samen met veel voorkomende boekhoudsoftware pakketten. Hiermee is de betaling van een klant direct op de juiste manier verwerkt, zonder tussenkomst van een administratieve handeling. Deze manier van betalingsverkeer zal daarom in de toekomst alleen maar toenemen. Hier vind je meer informatie over point of sale systemen.

Een iPad kassasysteem levert betalingsgemak op voor de klant. Ook de ondernemer is ermee geholpen omdat de administratie vrijwel automatisch verloopt. Daarbij wordt alles via de computer nauwgezet geregistreerd zodat je ten alle tijde over een rapportage beschikt.