Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » De juiste werkgever vinden, de juiste werknemer vinden, kan het nog?

De juiste werkgever vinden, de juiste werknemer vinden, kan het nog?

Geplaatst in: personeelszaken

Als ondernemer moet je steeds kort op de bal spelen. Dit geldt zowel in je contacten met je klanten als in het beheren van je personeel. Traag werken of verkeerde beslissingen nemen kost geld aan je onderneming. Maar ook voor werknemers is het een hele uitdaging om snel werk te zoeken en toch de perfecte werknemer vinden. Maar hoe pak je dit het beste aan in de praktijk? We zien nog al te vaak dat niet altijd de juiste persoon op de juiste plek zit. Freelance jobs zouden hiervoor wel eens voorgoed de oplossing kunnen zijn. Wij gaan in dit artikel even dieper in op deze bijzondere manier van werk zoeken, werk vinden, personeel zoeken en personeel vinden. Laat je inspireren!

Als werkgever zoek je geschikt personeel

Vooral bij startende ondernemers of in zeer hectische tijden is het niet altijd makkelijk om onmiddellijk de juiste werknemers te vinden. Misschien heb je plots heel veel personeel nodig en misschien heb je ze slechts voor een bepaalde tijd nodig. Je kunt misschien geen tijd vrij maken om ze helemaal van nul op te leiden. Een goede oplossing is om freelancers-specialisten in te zetten. Een platform met vraag en aanbod toont jou onmiddellijk welke specialisten er op dat moment beschikbaar zijn. Als ondernemer plaats jij je advertentie, je geeft een jobdescription en andere informatie over de job. Je ziet onmiddellijk wie in aanmerking komt. Jij neemt contact op met de freelancer en de rest wordt voor jou gedaan. Over de facturatie hoef je je geen zorgen te maken. Dat doet de organisatie van het platform voor jou. En je beheert op een zeer gebruiksvriendelijke manier je freelancers. Je keurt timesheets goed en je administratie wordt voor jou gedaan.

Als werknemer zoek je de juiste onderneming

Misschien ben jij een persoon die van vrijheid houdt en wil je je eigen agenda beheren. Dat kan perfect als je freelance werkt. Op het moment dat je werk zoekt, stel jij je voor op de website en je beschrijft welke opdrachten jij wilt krijgen. Je krijgt een aantal ondernemingen en jobs voorgesteld en je neemt contact op met de onderneming. Meer hoef jij ook niet te doen. De administratie, waaronder jouw uitbetaling, gebeurt door de organisatie van het platform.

Freelance jobs, welke domeinen?

De meeste freelance jobs bevinden zich in de domeinen van IT, HR, Marketing & Communications, Digital & Design, Finance en in Administration. Maar in principe komen alle functies in aanmerking voor freelance. Het is namelijk de meest efficiënte manier van werken en van je budget voor je personeel te beheren. Als ondernemer betaal je precies voor wat je krijgt, als werknemer krijg je je loon precies voor wat je hebt gepresteerd. Eerlijker kan niet. En het werkt ook nog super snel en efficiënt. Als werkgever krijg je onmiddellijk een selectie aan kandidaten die voor jouw job in aanmerking komen. Als freelancer worden er jou een aantal bedrijven voorgesteld die precies zoeken wat jij biedt.

Het principe van freelance heeft dus heel wat voordelen: een snelle en efficiënte match tussen werkgever en werknemer, en makkelijk manier om een freelancer te vinden, een makkelijke manier om als freelancer je agenda te beheren. Met andere woorden: dé manier van werken voor de toekomst!