Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » De invloed van ziekteverzuim op vitaliteit en hoe je dit als werkgever kunt verminderen

De invloed van ziekteverzuim op vitaliteit en hoe je dit als werkgever kunt verminderen

Geplaatst in: personeelszaken

Het ziekteverzuim staat voor het aantal ziektedagen van een werknemer. Iemand met een hoog ziekteverzuimpercentage is relatief vaker afwezig door ziekte ten opzichte van het aantal beschikbare werkdagen dan iemand met een laag percentage. Alhoewel ziekte soms onvoorspelbaar is, komt het toch vaak voor dat bepaalde werknemers gemiddeld een hoger ziekteverzuimpercentage hebben dan anderen. Meestal heeft dit te maken met de vitaliteit van de werknemer. Vitaliteit is de lichamelijke en geestelijke toestand van een individu die aan de basis staat van zijn of haar levensenergie. Vitaliteit bestaat uit de elementen lichamelijke gezondheid, mentaal welbevinden en motivatie. De vitale werknemer heeft doorgaans een lager ziekteverzuimpercentage dan anderen. Dat laat zien dat werknemers wel degelijk een invloed hebben op hun ziekteverzuim. In dit artikel geven we je drie tips om als werkgever het ziekteverzuim van werknemers te verminderen.

Tip 1: zorg voor een fysieke activiteit

Lichamelijke gezondheid is de eerste pijler van vitaliteit. Door elke dag een fysieke activiteit te organiseren met je werknemers, verbeter je dit. Een activiteit als wandelen in de pauze is vaak al genoeg om je werknemers scherper en gemotiveerder te krijgen. Hiermee geef je de algemene vitaliteit op de werkvloer een boost en worden bedrijfsdoelen eerder behaald.

Tip 2: mentale ontspanning

Naast lichamelijke gezondheid is ook mentaal welbevinden één van de drie factoren van vitaliteit. Ontspanning speelt hierin een grote rol. Wanneer je constant aan staat, brand je jezelf namelijk vroeg of laat op. Door regelmatig momenten van ontspanning tijdens een werkdag te creëren, zorg je voor nieuwe focus en energie bij je werknemers. Dit hoeven echt geen lange meditatiesessies te worden. Een paar minuten rondlopen of een korte ademhalingsoefening doen is al genoeg.

Tip 3: motivatie

Ten derde kun je de vitaliteit van je werknemers stimuleren door ze te motiveren in hun werk. Dit geeft ze namelijk meer energie en voldoening wanneer bedrijfsdoelen worden behaald. Dat is niet alleen goed voor je bedrijf, maar ook voor de werknemers persoonlijk. Je werknemers motiveren kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld werken met financiële beloningen of een teamuitje na een bepaalde prestatie.

Iemand met een hoog ziekteverzuim is gemiddeld vaker afwezig door ziekte dan iemand met een laag ziekteverzuim. In veel gevallen is er een verband tussen het ziekteverzuim van een werknemer en zijn of haar vitaliteit. Door als werkgever de vitaliteit van je werknemers te verbeteren, verminder je het ziekteverzuim. De vitaliteit verbeteren kan op meerdere manieren. Zo kun je een dagelijkse fysieke activiteit inplannen, ontspanningsmomenten creëren en werken met beloningen.