Home » Ondernemersnieuws » algemeen » De handigste tools voor jouw onderneming

De handigste tools voor jouw onderneming

Geplaatst in: algemeen

Als ondernemer krijg je te maken met veel verantwoordelijkheden. Je moet zorgen dat de administratie op orde is, de diensten of producten die je levert moeten kwaliteit hebben en als je een team hebt, moet je ervoor zorgen dat iedereen zijn taken goed uitvoert. Het valt allemaal niet mee, maar er zijn een hoop tools die kunnen helpen. Lees daarom verder.

Communicatie binnen het team

Als je met een groot team werkt dat verspreid is over meerdere vestigingen of vanuit huis werkt, is het fijn om alsnog met elkaar in contact te blijven. Op die manier kan er overlegd worden of als er vragen zijn kunnen deze gemakkelijk gesteld worden. Er zijn gelukkig een hoop online tools die je daarmee kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan Teams. Binnen de omgeving van Teams kun je zowel chatten als videobellen met elkaar. Natuurlijk werken jullie om verschillende doelen te bereiken. Het begin van het nieuwe jaar is in zicht, dus waarschijnlijk ben je bezig met doelen opstellen voor 2023. Dit kun je gemakkelijk doen via Miro. Op deze manier worden de doelen op een visuele manier in een online platform weergeven. Natuurlijk kun je het ook op de ouderwetse manier aanpakken en een heel groot vel kopen waarop de doelen voor het volgende jaar opgeschreven kunnen worden. Koop een 3m tape rol en plak het vel bijvoorbeeld op een muur waar iedereen deze kan zien. Zo blijft iedereen gemotiveerd om de doelen te bereiken.

Tools op het kantoor

Als je een kantoorruimte hebt waar jij en jouw collega’s werkzaamheden verrichten, is het fijn als de benodigde spullen altijd op voorraad zijn. Maar welke spullen zijn dat eigenlijk? Dat hangt natuurlijk heel erg van jouw bedrijf af en de diensten of producten die het team uitvoert. Echter, toch zijn er een hoop producten die je bijna op elk kantoor kunt vinden, namelijk de zogeheten kantoorartikelen. Denk daarbij aan genoeg scharen, post-its, stiften, potloden, enveloppen en ga zo maar door. Op het eerste gezicht lijken ze niet heel belangrijk, maar als je ze eenmaal nodig hebt, is het erg vervelend als ze niet op kantoor te vinden zijn. Maak daarnaast ook een lijstje van producten die echt onmisbaar zijn om de werkzaamheden goed uit voeren. Als je bijvoorbeeld een bouwbedrijf hebt, is het erg handig om verschillende materialen te kopen. Denk daarbij ook aan andere producten die onmisbaar zijn, zoals 2 componenten lijm.

Zo zijn er dus een hoop tools die het ondernemingsleven een stuk makkelijker maken. Ben je benieuwd naar meer tools? Neem dan vooral een kijkje op de site van Tapir!