Home » Ondernemersnieuws » administratie » Dé gouden tip om je personeel tevreden te houden

Dé gouden tip om je personeel tevreden te houden

Geplaatst in: administratie, personeelszaken

In deze krappe arbeidsmarkt wordt er veel geschreven over het aantrekken van personeel. Maar hoe behoud je goed personeel? Naast goede arbeidsomstandigheden en de mogelijkheid bieden om locatieonafhankelijk te werken is er nog één gouden troef om in te zetten: een goed personeelsrooster en personeelsplanning. Het fungeert als lijm die alles bij elkaar houdt. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

Rooster je personeel zo goed mogelijk in

De belangrijkste troef om je personeel tevreden te houden is een slimme personeelsplanning tool. Een van de meest gebruikte tools/software hiervoor is Werktijden.nl. Deze tool werkt zowel op desktop als via een app én is makkelijk te integreren met andere systemen, zoals salarisadministratiesoftware. Het is gebruiksvriendelijk en geeft je ontzettend veel inzicht in je personeel, overwerk, verlof en efficiëntie.

Wat levert een rooster- en personeelsplanning tool concreet op?

Leuk en aardig zo’n tool, maar hoe zorgt het concreet voor meer tevreden personeel en minder uitloop van talent? Hierbij de voordelen op een rijtje:

1. Strakke personeelsbezetting

Een goede, strakke personeelsplanning zorgt er niet alleen voor dat de juiste mensen op het juiste moment aanwezig zijn, maar ook om je projecten zo efficiënt mogelijk in te richten. Dit is niet alleen goed voor je werknemers, maar ook voor de eindklant én de portemonnee.

2. Blije gezichten

Als je team blij is met hun werkschema’s, geniet van voldoende vrije tijd en zich gewaardeerd voelt, dan straalt de positiviteit uit naar het hele bedrijf. Luister naar hun feedback en pas het rooster daar op aan.

3. Boost in productiviteit

Een personeelsplanning en rooster tool kan een boost geven aan de productiviteit en de kwaliteit van het werk. Projecten worden sneller afgerond en met een hogere standaard, waardoor je bedrijf zich onderscheidt in de markt. Dit werkt motiverend voor zowel het personeel als de managers. En ook dit is financieel ook aantrekkelijk. Je leert namelijk productiever werken.

4. Minder personeelsuitloop

Een goed afgestemde personeelsplanning en bijbehorend rooster, draagt bij aan een positieve werkomgeving. Hierdoor voelen medewerkers zich meer betrokken, wat resulteert in minder personeelsverloop en het behoud van waardevol talent.

5. Flexibiliteit

Snel en goed inspelen op veranderingen is in sommige branches nodig. Het vermogen om snel te reageren op onvoorziene gebeurtenissen of veranderingen in de markt maakt je organisatie wendbaarder. Je rooster en personeelsplanning moét hierin mee kunnen bewegen om het aan te kunnen.

6. Geautomatiseerd gemak

Zeg vaarwel tegen roosters op briefjes of Excel. Geautomatiseerde personeelsplanning en roosters voorkomen fouten en laat jou en je team focussen op wat echt belangrijk is. Voor open diensten worden automatisch suggesties gedaan en bij ziekmeldingen kan ander personeel het overnemen. Dat is nog maar het topje van de ijsberg van wat kan met een rooster tool zoals Werktijden.

7. Integratie met andere software

Een los rooster is lastig te integreren met salarisadministratiesoftware en HR-software. Maar door bijvoorbeeld met Werktijden te werken, kun je alles aan elkaar koppelen zodat alles gestroomlijnd loopt. Dit scheelt een hoop mankracht en geld.

Tot slot: de beste optie voor een goede rooster tool

Als je het hebt over het in elkaar puzzelen van roosters, zijn er heel wat tools die dat klusje prima klaren. Middenin dit scala aan keuzes is Werktijden.nl dé topper. Het gaat razendsnel en is zo simpel dat je er haast niet over na hoeft te denken. Het mooie is dat je als werknemer ook nog eens je eigen input kunt geven over wanneer je beschikbaar bent en zelfs welke openstaande diensten je oppakt.

En het beste van alles? Je hebt altijd en overal direct inzicht in je planning, verlof(registratie) en wie er wel of niet is. De handige app maakt het plaatje compleet, want je hebt je rooster gewoon in je broekzak zitten. Alsof dat nog niet genoeg is, mogen collega’s onderling diensten ruilen, wat het teamgevoel versterkt. Laten we het niet vergeten: als iemand onverwacht uitvalt, wijst Werktijden.nl je meteen op beschikbare vervanging.

Probeer de tool van Werktijden.nl nu 14 dagen gratis uit, zonder automatische verlenging. Surf daarvoor naar: app.werktijden.nl/aanmelden.