Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » De beurs op? Niet zonder giveaways!

De beurs op? Niet zonder giveaways!

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Daar ga je, de beurs op. Jij gaat je bedrijf bekender maken en mensen een positievere indruk geven van je organisatie. Het kan ook zo zijn dat je een product of dienst in de markt wilt zetten. Wat je doel ook is, giveaways zijn op een beurs haast altijd een goede optie. Maar: heb je het juiste geschenk voor jouw doel? Wij helpen je het juiste te vinden, zodat je jouw bezoekers in no-time omtovert tot klanten.

Nooit alleen

You never walk alone. Op de beurs ook niet. Er staan altijd anderen die ook de bezoeker willen aantrekken en overtuigen. Je moet eruit springen. Val op, wees origineel. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het is in elk geval belangrijk dat je je bezoeker een giveaways geeft waar hij iets aan heeft. Dan wordt je logo of boodschap, waarmee je je giveaway personaliseert, vaker gezien en daardoor blijft het hangen. Je voorkomt dat het product in een la of kast verdwijnt. Je kunt bijvoorbeeld pennen bedrukken. En wist je dat pennen bedrukken goedkoop kan? Je hebt keuze tussen eenvoudige pennen die je kunt opleuken met een bedrukking en een kleur naar jouw keuze. Maar je kunt ook luxere of humoristische pennen bedrukken.

Technologie, maak er gebruik van

Let’s go techno! De technologie ontwikkelt zich in razend tempo. Speel daar op in en laat zien dat je up-to-date bent. Je kunt eenvoudig en vrij voordelig technologische relatiegeschenken bedrukken. Dat kunnen bijvoorbeeld powerbanks zijn, maar ook virtual reality brillen of gewoon een eenvoudige USB-stick. Hoe lux je het maakt, hangt af van de fase waarin de bezoeker zich bevindt. Is het puur om iemand zijn aandacht te trekken of om hem te bedanken voor het bezoekje aan je stand, dan is iets kleins helemaal oké. Gaat iemand echt een conversie aan, zoals een aankoop of inschrijving, maar het kan natuurlijk ook zijn dat diegene een toffe samenwerking met je aangaat. Ook wanneer hij twijfelt, kun je het laatste zetje geven door een mooie gadget te geven. Dan mag het wel iets luxer zijn. Dan is een powerbank een voorbeeld van een geschikt relatiegeschenk.

Go eco

Er zijn wel een paar eisen waar je aan moet voldoen, wil je aan giveaways beginnen. Allereerst moet je het zelf uiteraard willen. Ben jij vóór? Overigens, als je het niet doet vanwege het milieu (relatiegeschenken bevatten vaak plastic en dergelijke), schrap het idee van giveaways dan niet direct uit je lijstje. Je kunt tegenwoordig een hoop relatiegeschenken bedrukken die milieuvriendelijk zijn geproduceerd. Speakers of powerbanks van bamboe, notitieboekjes met gerecycled papier… Nog een eis is dat het in je budget past. Misschien heb je andere reclame-uitingen waar je in investeert. Weet wel dat relatiegeschenken, als je het juist aanpakt, een groot effect hebben voor relatief lage kosten. Ook speelt er een psychologisch aspect mee: iemand die een cadeautje krijgt, voelt van nature de neiging om iets voor je terug te doen. Bij de een is dat natuurlijk meer dan bij de ander. Dat weet je van tevoren niet, maar het is iets waar je mee zou kunnen experimenteren.

Niet te groot

Maak het overigens niet te groot! Dat kan je reputatie schaden, misschien nog wel erger dan bij een te klein geschenk. Hoe dan? Een groot geschenk brengt een ongemakkelijk gevoel. Ook omdat men iets voor je terug wil doen. Bij een te duur geschenk bekruipt je relatie het gevoel iets terug te willen doen, maar dat niet te kunnen. Bovendien kan het gezien worden als poging tot omkoping. Maak het relatiegeschenk een afspiegeling van de waarde die je aan de relatie hecht.