Home » Ondernemersnieuws » algemeen » ​De bestbetaalde functies voor mechanical engineers

​De bestbetaalde functies voor mechanical engineers

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

Als mechanical engineer kan je solliciteren op uiteenlopende vacatures. Jouw dagelijkse werkzaamheden zijn afhankelijk van de functie en het bedrijf waar je gaat werken. Eén van de grootste drijfveren om aan de slag te gaan bij een nieuwe functie, is het salaris. Ondanks dat het salaris niet je enige drijfveer moet zijn om te kiezen voor een baan, is het wel goed om te weten wat de bestbetaalde vacatures zijn voor mechanical engineers.

Hoe word ik mechanical engineer?

Wil je aan de slag als mechanical engineer? Dan heb je een je een associate degree, hbo of wo werktuigbouwkundige achtergrond nodig. Deze opleiding duurt drie tot vier jaar. Je leert alles over het ontwerpen, produceren en technisch verbeteren van producten, machines en constructies. Heb je je opleiding afgerond? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een passende uitdaging. Gelukkig is er een ruime keuze aan vacatures werktuigbouwkunde. 

Misschien vraag je je af waar je kan werken als mechanical engineer. Uiteraard werk je over het algemeen in een technische omgeving, vaak in de werktuigbouwkunde. Als mechanical engineer kan je onder andere aan de slag gaan als:

  • Project engineer
  • Teamleider
  • Mechatronica engineer 

Je moet voldoen aan een aantal competenties. Het is van belang dat je leergierig en inventief bent. Je werkt namelijk in een innovatieve omgeving waarbij je constant te maken krijgt met nieuwe producten en systemen. Nauwkeurigheid is ook een belangrijke competentie. Een klein foutje in het ontwerp kan ertoe leiden dat een machine buiten werking raakt.

De bestbetaalde functies

Gemiddeld verdient een mechanical engineer €3.430 per maand. Een junior, met minder dan 2 jaar ervaring, verdient €3.200 per maand. Een medior mechanical engineer, met 3 tot 5 jaar werkervaring, ontvangt €3.660. Het loon van een senior, met meer dan 5 jaar werkervaring, ligt op €4.500.

Als mechanical engineer kan je solliciteren op uiteenlopende vacatures, bijvoorbeeld op een mechatronica vacature. De verschillende soorten vacatures zie je ook terug op de lijst van de bestbetaalde functies. Benieuwd naar de top 7? Check snel de lijst hieronder. 

  1. Reliability Engineer (€3.380 – €6.300)
  2. System Engineer Machinebouw (€2.820 – €5.280)
  3. R&D Engineer (€3.350 – €4.980)
  4. Mechanical Engineer (€3.250 – €4.975)
  5. Manufacturing Engineer (€3.025 – €4.750)
  6. Constructeur R&D (€3.512 – €4.358)
  7. Maintenance Engineer (€2.879 – €4.339) 

Waar vind je de bestbetaalde functies?

Synsel Techniek biedt de bestbetaalde vacatures voor mechanical engineers. Al meer dan 10 jaar zijn zij een detacheringsbureau specifiek voor werktuigbouwkundige engineers in de machinebouw, industrie en engineering. Aan de hand van jouw wensen en ambities gaan ervaren consultants aan de slag om een passende baan te vinden. Synsel Techniek kent de markt en weet precies wat er speelt én wat jouw opties zijn.