Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » De accu van mijn e-bike is versleten, is fietsaccu revisie een goede optie?

De accu van mijn e-bike is versleten, is fietsaccu revisie een goede optie?

Geplaatst in: mobiliteit

Na verloop van tijd krijgen alle mensen die in het bezit zijn van een e-bike er mee te maken: een versleten fietsaccu. De levensduur van zo’n accu is beperkt, na gemiddeld vijf jaar is deze opgebruikt. Om de e-bike te kunnen blijven gebruiken wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor fietsaccu reviseren. Wat houdt revisie eigenlijk precies in? En is dit ook een geschikte optie voor een fietsaccu?

De afgelopen jaren is ‘refurbishen’ of ‘reviseren’ steeds populairder geworden. Tijdens een revisie worden de meeste onderdelen van het originele product hergebruikt en alleen de slijtageonderdelen vervangen. Dit is in veel gevallen een stuk duurzamer en voordeliger dan het kopen van een nieuw product. Dit is dan ook de reden dat steeds meer consumenten kiezen voor refurbished elektronica (bijv. laptops of mobiele telefoons).

Doordat het aantal verkochte elektrische fietsen in Nederland ieder jaar stijgt, wordt de doelgroep voor fietsaccu revisie ook steeds groter. Na een aantal jaren fietsen is de accu versleten, terwijl de e-bike nog wel in goede staat is. Velen vinden het zonde om de dure e-bike weg te doen en een volledig nieuwe fiets aan te schaffen. Dit is dan ook de reden dat de populariteit van fietsaccu revisie is gestegen.

Het laten reviseren van een e-bike accu betekent dat de versleten batterijcellen in de behuizing worden vervangen door nieuwe cellen. Het proces gaat als volgt: de behuizing wordt opengemaakt, de cellen worden vervangen en de behuizing wordt gesloten. De elektronica in de accu wordt (indien mogelijk) hergebruikt. Na afloop van dit proces is de accu weer als nieuw en kunnen er weer vele kilometers met ondersteuning gefietst worden.

Door de stijgende vraag naar fietsaccu revisie zijn er steeds meer bedrijven in Nederland die deze dienst aanbieden. In Tilburg is Fietsaccu-revisie.nl (onderdeel van Heskon BV) gevestigd. Als enige gecertificeerde BOVAG-lid in Nederland biedt het bedrijf een duurzaam en voordelig alternatief voor een nieuwe fietsaccu. Vanuit heel Nederland kan de accu gratis opgestuurd worden naar het reparatiecentrum en wordt er 24 maanden garantie op de revisiewerkzaamheden geboden.