Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » De 5 voordelen van een directiechauffeur voor jouw organisatie

De 5 voordelen van een directiechauffeur voor jouw organisatie

Geplaatst in: mobiliteit

Tegenwoordig zijn er steeds meer organisaties die gebruik maken van een privéchauffeur voor het personeel dat dagelijks veel op de weg zit. Een groot gedeelte wordt gereden door een studentchauffeur, deze chauffeursdiensten zijn veelal voordelig en zorgen ervoor dat de werknemers hun tijd efficiënt en effectief benutten door bijvoorbeeld op de achterbank te werken.
Er wordt echter ook steeds vaker een directiechauffeur ingezet, maar wat is nou precies het verschil en waarom zou je als organisatie een directiechauffeur inhuren?

Gediplomeerd chauffeur

Een directiechauffeur is een gediplomeerd chauffeur, bij veel organisaties die de chauffeursdienst aanbieden hebben de directiechauffeurs minimaal een CCV-D1 of DEKRA certificaat. Dit houdt in dat de chauffeurs een bepaald aantal uren training hebben gehad, rijtesten en examens hebben doorstaan en daarvoor zijn geslaagd. Hiermee wordt een bepaalde vorm van veiligheid, en hoe te handelen in bijzondere omstandigheden gegarandeerd.

EHBO-certificaat

Behalve het diploma voor de rijtrainingen, halen de chauffeurs ook een EHBO-certificaat. Voor sommige organisaties en klanten zal dit een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een directiechauffeur. Mocht de klant behoefte hebben aan een zekere vorm van veiligheid als het gaat om medische redenen, dan stelt dit vaak gerust. De chauffeur is getraind om snel en professioneel te handelen in noodsituaties.

Service en comfort

Directiechauffeurs hebben service en comfort centraal staan. Dit is niet alleen terug te zien in de keurige en veilige manier van rijden, maar denk ook aan een uitstekende kennis van het wegennet en de zeer flexibele opstelling. Het is voor deze gecertificeerde chauffeurs vanzelfsprekend dat zij hun ritten ruim van te voren goed voorbereiden zodat ze ook onderweg niet voor onaangename verassingen komen te staan.

Visitekaartje van de klant

Deze privéchauffeur kan ook wel worden gezien als het visitekaartje van de klant. Hij of zij zal altijd in een net kostuum verschijnen en een uitstekende kennis hebben over de Nederlandse en Engelse taal. Een goed meedenkende chauffeur zorgt er voor dat hij ruim op tijd klaar staat voor het ophalen en wegbrengen van de klant met een nette en schone auto.

Flexibel ingesteld

Een directiechauffeur is 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar en kan tijdens de afspraken van de klant een kleine klus verrichten. Dit zou een boodschap kunnen zijn, of eventueel een administratieve handeling. Wanneer een organisatie kiest voor een directiechauffeur, zal dit vaak voor langere periode dezelfde chauffeur zijn. Zo leert de klant de chauffeur snel beter kennen en weten ze precies wat ze aan de chauffeur hebben.

Wanneer je kiest voor een directiechauffeur, moet je wel rekening houden met iets hoger uurtarief. Vind je bovenstaande voordelen dus niet heel belangrijk, kies dan voor chauffeursdiensten door een studentchauffeur.