Home » Ondernemersnieuws » algemeen » De 4 voordelen om te kiezen voor refurbished elektronica voor je onderneming

De 4 voordelen om te kiezen voor refurbished elektronica voor je onderneming

Geplaatst in: algemeen, duurzaamheid

Het is bijna niet meer te missen. Refurbished Apple producten zoals iPhones en ook iPads worden al jaren populairder in Nederland, maar deze trend heeft in deze corona tijd een extra boost aan populariteit gekregen. Dit komt niet alleen omdat mensen bewuster aan het shoppen zijn, maar ook omdat ze hun steentje willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het overstappen naar een refurbished iPhone is hierin een logische stap.

Wat is refurbished?

Laten we allereerste even uitleggen wat refurbished precies betekent. Het mag dan populairder aan het worden zijn, maar dat wil niet zeggen dat iedereen ook gelijk weet wat het inhoudt. Refurbished betekent in onze taal dat het ‘gereviseerd’ is, maar in de volksmond lijken we het te houden bij refurbished, dus dat doen wij ook.

Hoe wordt een iPhone precies refurbished gemaakt? Dit zijn gebruikte iPhones, iPhones die direct geretourneerd zijn of lease telefoons die worden opgekocht, vervolgens worden ze gecontroleerd, gerepareerd en schoongemaakt. Pas nadat ze al deze stappen met vlag en wimpel hebben doorstaan worden ze weer in de verkoop aangeboden. Omdat het gaat een gebruikte telefoon betaal je hier niet de hoofdprijs voor en omdat je een product een tweede leven geeft ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Bespaar flink met een refurbished iPhone of iPad

Het meest aantrekkelijke voordeel is voor veel mensen toch het geld dat ze kunnen besparen op een refurbished toestel. Zoals al genoemd werd, gaat het doorgaans om gebruikte toestellen die weer een nieuw leven hebben kregen, hier betaal je uiteraard niet de hoofdprijs voor en zo kun je flink besparen vergeleken met een gloednieuwe iPhone. Kijk bijvoorbeeld naar de iPhone 12, daar is de nieuwprijs €912, maar kies je bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone 11 dan heb je die al voor € 549!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor je zaak of onderneming iets met een groter scherm nodig hebt. Dan kun je uiteraard ook je voordeel doen met aanschaffen van een iPad als je deze refurbished kiest.. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de nieuwste iPad, de iPad 2020. Hier is de nieuw prijs € 489, maar kijk je een jaartje later, namelijk naar de iPad 2019 dan heb je deze refurbished al voor €338.

Op meer dan 50 punten gecontroleerd

Voordat een iPhone als refurbished verkocht mag worden moet het een uitgebreide controleproces doorlopen. De iPhone wordt tijdens dit proces op meer dan 50 verschillende punten gecontroleerd. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van de batterij, camera, microfoon, scherm en nog veel meer. Hierbij wordt nauwkeurig gekeken of deze voldoen aan de kwaliteit van het keurmerk refurbished. Als er schade of defecten worden ontdekt tijdens het proces dan worden deze direct vervangen door nieuwe onderdelen. Na de reparatie wordt de iPhone opnieuw door het controleproces gehaald.

Maar liefst 3 jaar garantie

Een ander belangrijk onderdeel van een refurbished toestel is de garantie die je erbij krijgt. Het toevoegen van garantie laat duidelijk zien dat het hier niet gaat om een tweedehands toestel en zegt ook dat de aanbieder achter de kwaliteit van een refurbished toestel staat. Bij Apple zelf krijg je maar een jaar ervaring, een aanbieder als refurbished.nl doet hier nog een schepje bovenop door maar liefst 3 jaar garantie aan te bieden. Het hebben van 3 jaar van garantie is ideaal wanneer je besluit om een grote bestelling te plaatsen voor al je werknemers. Of je nu kiest voor iPhones of iPads, de garantie blijft 3 jaar.

Een stap naar een duurzame samenleving

Het werd in het begin al even genoemd, maar met de aankoop van een refurbished toestel zet je een stap richting een duurzame samenleving. Duurzaamheid is een begrip wat steeds belangrijk wordt voor onze samenleving en ook duurzaam ondernemen is hier onderdeel van. Met een refurbished toestel spaar je dus niet alleen veel geld maar ben je ook nog eens goed voor het milieu. Hoe? Door elektronica zoals een iPad een tweede leven te geven en de levensduur te verlengen zorg je ervoor dat schaarse grondstoffen niet gebruikt voor de productie van een nieuw apparaat.