Home » Ondernemersnieuws » algemeen » De 4 beste zakelijke apps voor meer succes

De 4 beste zakelijke apps voor meer succes

Geplaatst in: algemeen, ICT

Ondernemers werken lang niet altijd meer vanuit één kantoor. Sterker nog; flexibel werken zorgt ervoor dat ze succesvoller kunnen zijn, omdat ze sneller kunnen inspringen bij problemen én altijd op de hoogte zijn van de laatste informatie. Om dat goed te kunnen doen, zijn er tegenwoordig veel zakelijke apps die je helpen om je werk beter uit te kunnen voeren. Met een bloeiend bedrijf als resultaat. Lijkt dit je ook wel wat, maar weet je niet precies waar je het beste kunt beginnen? Dit zijn de klassiekers die je écht op je laptop, smartphone en tablet wilt hebben.

Evernote
Gele briefjes. Overal. Aan je monitor, in boeken, in je agenda. Zoveel gele briefjes, dat ze eigenlijk niet eens meer doel treffen en je helemaal niet herinneren aan al die belangrijke taken. Dat kan beter, namelijk met Evernote. Evernote is dé app om grote en kleine dingen te onthouden en ze altijd bij de hand te hebben. Je maakt namelijk de aantekeningen op het apparaat dat je op dat moment bij de hand hebt, maar je kunt ze automatisch synchroniseren met je account. Zo zijn je aantekeningen, foto’s en alle andere dingen die je wilt bewaren altijd op elk apparaat te openen. Je kunt ze vervolgens eenvoudig sorteren en eventueel delen met anderen.

Dropbox
Als je vaak (grote) bestanden moet uitwisselen, gebruik je daar waarschijnlijk een USB-stick voor. Maar wat als je die stick niet bij de hand hebt? Of als hij niet werkt op het moment dat je bij een klant zit? Dropbox biedt de oplossing. Dropbox is als het ware een virtuele harde schijf, die je ook via je mobiele internetverbinding kunt benaderen. Je kunt hier bestanden inzetten en ze doorsturen naar anderen, maar je kunt jouw dropbox ook vullen met bestanden waarvan je het belangrijk vindt dat je er altijd toegang tot hebt.

Pages
Dropbox en Evernote zijn gratis, Pages is dat niet. Toch is het zeker het overwegen waard om dit programma op je mobiele apparaten te zetten. Pages is een tekstverwerker die je de mogelijkheid geeft om overal en op elk moment documenten aan te maken, te bewerken en te bekijken. Of het nu gaat om het openen van een Word-bestand dat bij je mail zit, of om het maken van een voorstel in de tijd die je doorbengt in de wachtruimte. Je kunt er offline mee werken, waardoor het niet nodig is continu verbinding te hebben met internet.

Keynote
Geef je regelmatig presentaties? Dan kun je niet zonder Keynote. Je kunt het vergelijken met PowerPoint; je maakt er presentaties mee en kunt ze via een extern beeldscherm of projector ook meteen weergeven. Het programma is voorzien van veel mooie thema’s, waardoor je presentatie in een handomdraai een professionele uitstraling krijgt. Gebruik maken van speciale effecten kan natuurlijk ook, denk aan animaties, dia-overgangen en tabellen en diagrammen.

Maatwerk
Merk je dat de standaard apps niet precies bieden wat je zoekt? Dan kun je ook overwegen om te kijken naar maatwerkoplossingen. Zoals je ongetwijfeld zult merken na het gebruik van deze apps, kan een app op maat je heel veel tijd besparen en efficiëntie opleveren. Met meer succes als gevolg!