Home » Ondernemersnieuws » ICT » DataWeb verhoogt snelheid glasvezel tot 100 Gbit/s

DataWeb verhoogt snelheid glasvezel tot 100 Gbit/s

Geplaatst in: ICT

DataWeb biedt zakelijk glasvezel met een snelheid van 100 Gbit/s aan voor de midden- en grootzakelijke markt. Het toenemende internetverkeer en het uitfaseren van bestaande xDSL-netwerken hebben de vraag naar zakelijk glasvezel doen groeien. Bedrijven met een grotere bandbreedtebehoefte waren voorheen aangewezen op Dark Fiber glasvezelverbindingen, maar klanten kunnen nu ook kiezen voor een managed totaaloplossing inclusief apparatuur en monitoring.

De nieuwe belichte 100 Gbit/s zakelijke glasvezelverbindingen van DataWeb bieden een oplossing voor de bandbreedtevraag in de midden- en grootzakelijke markt en worden geleverd als managed oplossingen.

Sectoren die met name van deze hoge bandbreedtes profiteren zijn de zakelijke dienstverlening, creatieve industrie, media, transport en logistiek. Rico Wisman, manager bij DataWeb, benadrukt het belang van stabiele verbindingen voor real-time toepassingen zoals videobellen en VOIP.

DataWeb voorziet bedrijven van hoogwaardige zakelijke glasvezelverbindingen, inclusief oplossingen als back-upverbindingen en compleet redundante oplossingen. Hoewel er niet overal een dekkend glasvezelnetwerk is, zijn er bijna altijd mogelijkheden om bedrijven aan te sluiten op glasvezel.