Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Container huren of kopen? Houd rekening met de volgende zaken

Container huren of kopen? Houd rekening met de volgende zaken

Geplaatst in: algemeen

Heb je goederen die je veilig en droog wilt kunnen opslaan of exporteren? Dan ben je mogelijk op zoek naar een container, want dat is de beste manier om je goederen veilig te stellen. Wel zijn er aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn als je een container wilt bemachtigen en gebruiken. Ga je dus een zeecontainer of opslagcontainer huren of kopen, houd dan rekening met de volgende zaken.

Opslagcontainer of zeecontainer?

Heb je een opslagcontainer nodig of een zeecontainer voor transport? Dit zijn twee verschillende zaken. Een zeecontainer moet aan strenge eisen voldoen, zodat goederen er veilig in vervoerd kunnen worden én zo lang mogelijk goed blijven. Een opslagcontainer voldoet niet aan die eisen. Tegelijkertijd is het wel zo dat je een zeecontainer prima kunt gebruiken als opslagcontainer.

Schaarste

Zeecontainers zijn niet zomaar onbeperkt beschikbaar. Sterker nog, de laatste jaren is er zelfs flinke schaarste ontstaan. Dat heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van zeecontainers explosief gestegen zijn. Dat betekent dat je meer kwijt kunt zijn dan je wellicht verwacht had, iets wat je waarschijnlijk moet gaan doorberekenen in je eigen prijzen. Toch is het verstandig om niet te lang te wachten met toeslaan, omdat je anders mogelijk lang moet wachten voordat je weer een zeecontainer kunt huren of kopen.

Made in China

Ben je op zoek naar een kwaliteitscontainer? Laat je dan niet afschrikken door containers die geproduceerd zijn in China. Waar ‘Made in China’ doorgaans niet de associatie met kwaliteit oproept, is China met afstand de grootste producent van containers. Het is dus juist goed als je container in China gemaakt is.

Waterpas

Heb je een container weten te bemachtigen maar ervoor je problemen met het open en dicht krijgen van de deuren van de container? Dan kan het zijn dat de container niet waterpas staat. Dit is van belang, omdat hetzelfde principe van toepassing op containers als op kasten met deuren. Als ze niet waterpas staan, hangen de deuren uit het lood en open en sluiten ze niet meer goed. Bij een dichte container die niet waterpas staat, kan het daardoor bijna onmogelijk zijn om de deuren geopend te krijgen.

Overweeg natuurlijk ook of het verstandig is om een container te huren of te kopen. Als je weet dat je er vaker of voor langere tijd een nodig hebt, kan het goedkoper zijn om er een te kopen. Ook verzeker je jezelf er zo van dat je altijd een container tot je beschikking hebt. Gezien de schaarste is dat een belangrijke overweging om te maken.