Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Computerbril versus leesbril

Computerbril versus leesbril

Geplaatst in: algemeen

Voor veel mensen is het onduidelijk of ze juist een computerbril of leesbril nodig hebben. En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee brillen?

Wanneer je meer moeite krijgt met het lezen op korte afstand, kun je veel baat hebben bij een leesbril. Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar is het heel normaal dat je ogen achteruitgaan en dat je niet meer zonder een leesbril kunt.

Het nadeel van een leesbril is echter dat hij slechts geschikt is voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter. Een computerscherm staat meestal verder weg, namelijk op zo’n 50 tot 60 centimeter afstand. Een leesbril helpt je dan niet, terwijl je er eigenlijk wel eentje nodig hebt. Dan is een computerbril de bril die je moet hebben. 

Wanneer is een computerbril nodig?

Wanneer heb je eigenlijk een computerbril nodig? Wanneer je gemiddeld twee uur per dag achter de computer doorbrengt, kun je al last krijgen van oogklachten en andere lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan oogvermoeidheid, hoofdpijn, brandende ogen of pijn aan de schouders. Een computerbril helpt dan. Hij helpt je de risico’s op deze gezondheidsklachten te voorkomen en te verminderen. Wanneer je sowieso al een leesbril nodig hebt en daarnaast regelmatig computerwerk doet, is een computerbril ook zeer waardevol. Of je een computerbril of leesbril nodig hebt, hangt dus af van het feit of je vaak computerwerk doet, omdat alleen een leesbril dan niet volstaat.