Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Communicatie en veiligheid verbeteren met portofoons

Communicatie en veiligheid verbeteren met portofoons

Geplaatst in: algemeen

Houd jij je als ondernemer bezig met het organiseren van evenementen, of ben je bijvoorbeeld werkzaam in de bouw, horeca of beveiliging? Dan weet je hoe lastig het kan zijn om je medewerkers of mensen van derde partijen te kunnen vinden of ermee te kunnen communiceren over grote afstand. De oplossing hiervoor? Voorzie iedereen van portofoons.

De voordelen van een portofoon

Op een bouwplaats altijd lange tijd op zoek naar bepaalde mensen? Ook altijd aan het schreeuwen naar medewerkers op grote evenementen? Altijd heen en weer aan het rennen tussen de keuken, het restaurant en de ontvangsthal van je horecagelegenheid? Of probeer jij nog steeds iedereen altijd telefonisch te pakken te krijgen maar heb je hierdoor hoge telefoonrekeningen of toch vaak geen bereik? Door portofoons deel te laten uitmaken van de standaarduitrusting van jou en je medewerkers behoort dit allemaal tot de verleden tijd.

Zo werkt een portofoon

Met een portofoon kun je communiceren met andere mensen die op dezelfde frequentie hebben afgesteld. Via een portofoon kan altijd maar een persoon tegelijk praten, terwijl de rest luistert. Meer professionele portofoons geven echter ook de mogelijkheid tot het voeren van individuele gesprekken.

Een portofoon is eigenlijk een kleine draagbare zendinstallatie, en daarom gelden er bepaalde regels voor het gebruik ervan. De meeste portofoons voor recreatief gebruik werken via de 466 Mhz band, waarvoor geen vergunning nodig is. Bij Boels Geo & Safety zijn echter ook professionele portofoons verkrijgbaar waarvoor wel een vergunning of machtiging nodig is. Deze portofoons werken met een hoger zendvermogen en kunnen daardoor grotere afstanden overbruggen.

Portofoons voor BHV

Ben je van ZZP’er uitgegroeid naar een ondernemer met personeel, al zijn het maar uitzend- of vakantiekrachten? Of komen er wel eens klanten of leveranciers op bezoek? In dat geval ben je verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te hebben. In het geval van calamiteiten zoals ongevallen, brand en ontruiming moet je snel andere aanwezigen in veiligheid kunnen brengen. Portofoons kunnen in deze situaties erg goed van pas komen, omdat deze over het algemeen een beter bereik hebben dan mobiele telefoons en bovendien niet afhankelijk zijn van het elektriciteitsnetwerk of telefooncentrales. Daarnaast zijn telefoonoproepen altijd gericht aan een bepaald nummer, terwijl met een portofoons meerdere mensen tegelijkertijd bereikt kunnen worden.