Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Buitenbeveiliging wordt steeds belangrijker

Buitenbeveiliging wordt steeds belangrijker

Geplaatst in: huisvesting

Als je een eigen bedrijf hebt opgezet, gaat je aandacht in eerste instantie naar de binneninrichting, het op orde krijgen van je administratie en het generen van inkomen. Maar er komt meer bij kijken. Ook de buitenkant van je bedrijf moet in orde zijn en het kan zelfs een risico opleveren als je hier geen aandacht aan besteedt. 40% Van de ondernemers krijgt te maken met een inbraak in het pand. Daarom wordt het steeds belangrijker voor bedrijven om te zorgen voor een adequate buitenbeveiliging.

Een hekwerk voor veiligheid en uitstraling

Een hekwerk van goede kwaliteit om het bedrijfspand heen draagt bij aan het vergroten van de veiligheid, maar zorgt ook voor een professionele uitstraling. Het hekwerk heeft daardoor een symbolische functie, maar zal bovenal een afschrikfunctie hebben. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. Het hekwerk kan de basis zijn van de beveiliging. Deze kan natuurlijk zo ver uitgebreid worden als nodig is.

Meer dan alleen hekwerken

Beveiliging gaat verder dan alleen een hek. Bedrijfseigenaren vinden het ook steeds belangrijker om goed zicht te hebben op wie aanwezig is op het terrein. En met camera’s kun je ook ’s nachts een oogje in het zeil houden. Beveiliging dient niet alleen om ongewenste individuen te weren, maar ook om de continuïteit van het bedrijf zeker te stellen. Automatisering krijgt een steeds grotere rol hierbij. Met camerasystemen en sensoren houd je zicht op je terrein en kun je invloed hebben op wie toegang heeft. Dit vergroot de algehele veiligheid. Slagbomen, automatische poorten, roadblockers en dergelijke zijn allemaal mogelijkheden om je terrein zo veilig mogelijk te maken. Deze investering is zijn geld wel waard. Je bedrijf zou zeer te lijden hebben van diefstal, inbraak, schade of vandalisme. Maar bedenk ook dat waardevolle papieren gestolen kunnen worden, wat nog meer ellende met zich mee zou brengen. En de emotionele schade is niet eens in cijfers uit te drukken.

Keuzes maken voor beveiliging

Er zijn veel mogelijkheden om de veiligheid op je terrein en in je pand te vergroten. Er zijn verschillende soorten hekwerken (spijlenhek, staalmathek, gaashek of een laaghek) om uit te kiezen, die allemaal een andere uitstraling hebben. Verder is het belangrijk stil te staan bij andere opties: als je camera’s wilt, waar komen ze te hangen, wie heeft toegang tot het systeem? Als je een toegangspoort neemt, wat voor toegangsmogelijkheden komen er bij? De keuzes zijn niet gemakkelijk, maar de beveiligingsexperts van Heras kunnen je hierin bijstaan. Zo kom je uiteindelijk tot de optimale beveiliging, die op maat is voor jouw bedrijf.