Home » Ondernemersnieuws » social media » Breng je bedrijf onder de aandacht bij je doelgroep via social media

Breng je bedrijf onder de aandacht bij je doelgroep via social media

Heb je een eigen bedrijf en wil je meer naamsbekendheid of omzet genereren? Dan is het belangrijk om je bedrijf te promoten via social media. Momenteel maken 13,7 miljoen Nederlanders gebruik van een of meerdere social media kanalen. Daarom is het zeker zinvol om je bedrijf hier te presenteren en je doelgroep via een of meerdere social media platforms te bereiken. Maar heb je zelf niet de tijd of kennis om je social media kanalen bij te houden? Dan kan het slim zijn zijn om dit uit te besteden aan een ervaren social media bureau.

Om te bepalen welk social media kanaal voor jouw bedrijf geschikt is, is het belangrijk om te weten op welke social media kanalen jouw doelgroep zich bevindt. Op basis van jouw doelgroep kun je een of meerdere kanalen kiezen die daarbij aansluiten zoals: Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn en Pinterest. Hieronder worden een paar social media kanalen besproken.

Instagram
Wil je een nieuw product op de markt brengen? Dan kan Instagram een interessant social media kanaal zijn. Instagram is ideaal om jouw product(en) te etaleren. In 2022 zijn er meer dan 8,5 miljoen Instagram gebruikers. Dit platform is vooral populair bij de leeftijdscategorie 18 tot 35 jaar. nstagram kun je gebruiken om verhalen te vertellen en deze combineren met mooie foto’s en video’s. Wil je adverteren op instagram? Maar heb je niet de tijd of kennis om hier het meeste uit te halen? Dan kan het interessant zijn Instagram marketing uit te besteden aan een social media bureau.

Facebook
Facebook heeft momenteel meer dan 10 miljoen gebruikers. Ligt de leeftijd van jouw doelgroep tussen de 20 en 64 jaar? Dan kan Facebook een interessant kanaal zijn om je bedrijf te presenteren. Via Facebook kun je makkelijk interactie aangaan met je doelgroep. Zo kun je jouw doelgroep benaderen en vragen of ze interesse hebben voor een bepaald product of dienst. Met Facebook kun je zowel consumenten als bedrijven bereiken. Door het regelmatig plaatsen van interessante berichten kun je de aandacht trekken van je doelgroep. Om je doelgroep te vergroten kun je het beste adverteren op Facebook. Om een advertentiecampagne op de juiste manier aan te maken, vraagt de nodige kennis. Daarom kan het slim zijn om samen te werken met een social media specialist.

LinkedIn
Wil je andere bedrijven bereiken dan is LinkedIn een interessante optie. Met dit kanaal kun je nieuwe zakelijke connecties maken, in contact komen met mogelijke opdrachtgevers en nieuw personeel werven. In Nederland zijn er momenteel zo’n 5 miljoen LinkedIn gebruikers. Je maakt je bedrijf zichtbaar door het aanmaken van een bedrijfspagina op LinkedIn. Je kunt de naamsbekendheid en het aantal volgers vergroten door regelmatig nieuwe content te plaatsen. Zoals nieuws over het bedrijf, ontwikkelingen in de branche of een bedrijfsvideo. Om meteen een grotere doelgroep te bereiken kun je via LinkedIn ook advertentiecampagnes opzetten.