Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Brandwerende roldeuren. De Melkhal koos voor een voordeliger alternatief

Brandwerende roldeuren. De Melkhal koos voor een voordeliger alternatief

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

In Enschede wordt een voormalige zuivelfabriek omgebouwd naar een multifunctioneel gebouw waarin een supermarkt, een sportschool en kantoren gehuisvest zullen worden. Omdat het gebouw uit diverse compartimenten bestaat, waren er voor de roldeuren van de supermarkt brandwerende deuren nodig. De aannemer kwam er al snel achter dat dit voor hoge kosten zou zorgen. Na wat speurwerk bleek er een voordeliger alternatief te zijn.

Twee bleek voordeliger dan één

De ingang van de supermarkt beslaat een reeks roldeuren die uitkomen op een centrale hal. In de supermarkt zelf is een lager plafond, waaraan verlichting en reclameborden hangen. Voor het afsluiten van de ingang van de supermarkt waren meerdere brandwerende roldeuren nodig, die bovendien weinig ruimte innemen. Uiteindelijk bleek er een oplossing te zijn: brandwerende rolschermen gecombineerd met compacte sectionaal vouwdeuren. 

Brandwerende rolschermen

De brandwerende rolschermen zijn aan de buitenkant van de supermarkt bevestigd. Deze worden alleen gesloten indien er brand is en zijn normaal gesproken vrijwel onzichtbaar. De zeer smalle en ondiepe rails langs de deuropening vallen nauwelijks op en ook het rolscherm zelf is mooi weggewerkt in een beschermkap.

Compact sectionaaldeuren

Voor het dagelijks openen en sluiten van de supermarkt worden de Compact sectionaaldeuren ingezet. Deze zijn aan de binnenkant van de supermarktgevel geplaatst. Doordat de panelen van de deur zich compact boven de deur opvouwen, is er voldoende plek aan het plafond voor verlichting, schermen en reclame. De Compact sectionaaldeur kan bovendien in vele varianten geleverd worden, met vensters, sandwichpanelen of geheel transparant. Zo heeft u de praktische én mooie deur voor dagelijks gebruik die dankzij het rolscherm ook nog eens voldoet aan de eisen voor wat betreft brandveiligheid.

Voordelige combinatie

Ondanks dat er twee systemen nodig zijn per deuropening, bleek deze combinatie voordeliger dan een branddeur. Tegelijkertijd voldeed deze combinatie aan de eisen. Een slimme oplossing dus van deze aannemer. Het brandwerende rolscherm én de compacte sectionaaldeur vormen samen zowel een praktische, mooie als veilige combinatie.

Veelzijdig toepasbaar

De genoemde combinatie kan op meerdere plaatsen worden toegepast. Zo plaatsen we deze ook al eerder in een bedrijfshal bij een gemeentewerf. Zeer geschikt in projecten waar meerdere compartimenten afgescheiden dienen te worden, zowel in industrie als commerciële ruimtes. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.rolflex.com