Home » ‘Bombardement aan nep-incassobrieven’

‘Bombardement aan nep-incassobrieven’

Brief_Corpus_Justitia_2Nederlandse huishoudens worden sinds donderdagochtend overstelpt met brieven van incassobureau Corpus Justitia uit Eindhoven, zo meldt de Fraudehelpdesk. In de brief wordt de ontvanger gesommeerd om binnen vijf dagen een bepaald bedrag te betalen. Blijft betaling uit, dan volgt beslaglegging van huis en auto, zo dreigt het kantoor. Bij de Fraudehelpdesk en bureau Meld Misdaad Anoniem zijn donderdag al vele honderden telefoontjes binnengekomen van hevig geschrokken particulieren.

Niet betalen én niet bellen
In de brief eist Corpus Justitia betaling van 129,80 euro voor een eerder verstuurde factuur die nog steeds niet is betaald. De ontvangers weten nergens van. Het incassobureau heeft alleen een 0900-nummer. Nu zullen wakkere ondernemers die factuur niet betalen, maar in alle opwinding gaat u misschien wel bellen naar het 0900-nummer dat wordt vermeld. Niet doen! Wie dat belt, betaalt namelijk 45 cent per minuut tot een maximum van 50 minuten, ofwel 22,50 euro.

Het advies van de Fraudehelpdesk luidt daarom: niet betalen en ook niet bellen. Meldt de ontvangst van een dergelijke brief bij de Fraudehelpdesk, via info@fraudehelpdesk.nl met in het onderwerp ‘Corpus Justitia’ en in de mail uw adres- en telefoongegevens.
Wie geïnteresseerd is in de ontmaskering van deze oplichters, kan vooralsnog terecht op de site van RTL, bij EditieNL.