Home » Ondernemersnieuws » administratie » Boekhoudsoftware: onmisbaar voor iedere ondernemer?

Boekhoudsoftware: onmisbaar voor iedere ondernemer?

Geplaatst in: administratie

Een goede boekhouding is belangrijk voor elke ondernemer. Het is daarom belangrijk dat er wordt gekozen voor slimme boekhoudsoftware die met je meedenkt en groeit. Gemiddeld is een zelfstandig ondernemer 9 uur per maand kwijt aan de administratie van zijn of haar bedrijf. Het is zaak om goed na te denken welke boekhoudsoftware je wilt aanschaffen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je nog langer bezig bent met je administratie. De juiste software zorgt ervoor dat je bezig kunt zijn met ondernemen en het minste tijd kwijt bent aan administratieve taken.

Tijd en energie besparen

Door alle bedrijfsadministratie in 1 systeem te bundelen wordt er een hoop tijd en energie bespaard en ontstaat er automatisch meer overzicht. Vooral voor bedrijven die zich richten op een omnichannel aanpak, is dit dé manier om hun doelen te realiseren.

Dankzij het samenvoegen van systemen wordt het eenvoudiger om de prestaties per kanaal in te zien. De gegevens zijn immers altijd up-to-date, want alles hoeft maar op 1 plek bijgewerkt te worden. Zo winnen ondernemers een hoop tijd en kunnen ze dit besteden aan andere belangrijke taken.

Boekhoudsoftware voor MKB

Voor midden- en kleinbedrijf Nederland (MKB) heeft Exact Globe slimme boekhoudsoftware ontwikkeld waarvan meer dan 500.000 bedrijven gebruik maken. Exact is een onderneming die ERP (Enterprise Resource Planning) software ontwikkelt, die centralisatie van je bedrijfsadministratie mogelijk maakt.

Voor iedere branche kan deze software een hoop betekenen: neem bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, groothandels, productiebedrijven en de non-profit sector. Om alle systemen te centraliseren en daarmee je boekhouding naar een hoger niveau te brengen is Exact Globe eenvoudig te integreren met Exact Synergy.

Elk bedrijf verdient een goede administratie om tijd over te houden voor hetgeen wat een ondernemer het liefste doet, namelijk ondernemen. Goede boekhoudsoftware zorgt voor grip op interne processen en groeit mee met je bedrijf in de toekomst.