Home » Ondernemersnieuws » administratie » Boekhoudpakketten met elkaar vergeleken

Boekhoudpakketten met elkaar vergeleken

Geplaatst in: administratie, financiën

Bij het kiezen van het juiste boekhoudpakket spelen functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid een belangrijke rol, maar ook de prijs is een belangrijke factor. In het software landschap bevinden zich vele aanbieders met mooie boekhoudpakketten, waar je als zzp’er of mkb’er een weg in moet vinden. De vele mogelijkheden voor abonnementen, modules en pakketten maken het niet altijd overzichtelijk en je komt vaak pas echt achter wat de kosten echt zijn, als je het pakket daadwerkelijk uitprobeert. Want de ene functionaliteit die je echt nodig hebt, is bijvoorbeeld niet inbegrepen in het pakket dat jij hebt gekozen.

Appwiki heeft onderzocht wat de prijsverschillen daadwerkelijk zijn en heeft aan de hand van prijzen en functionaliteiten een top 10 samengesteld van de beste boekhoudpakketten van dit moment, waarbij e-Boekhouden.nl de grote winnaar is.

Onderzoeksmethode

De top 10 van beste boekhoudprogramma’s van Appwiki is samengesteld na het beoordelen van 54 boekhoudpakketten op prijs, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en gebruikersbeoordelingen. De onderzoekers hebben aanzienlijke tijd besteed aan het testen van deze programma’s, het vergelijken van functionaliteiten, het onderzoeken van de verschillende aangeboden pakketten en prijzen en het lezen van gebruikersreviews. Ze hielden hierbij rekening met de basisvereisten voor boekhoudsoftware en de verschillende soorten ondernemers, van startende eenmanszaken tot MKB’ers (met personeel).

Zzp vs. MKB als het gaat om boekhoudsoftware

In 2023 was tachtig procent van alle bedrijven in Nederland zzp’er en dat zie je in de top 10 duidelijk terug. De keuze voor een boekhoudprogramma varieert ook sterk tussen zzp’ers en mkb’er.

Dit komt vooral door de verschillen in complexiteit van de boekhouding en de omvang van hun bedrijf. Mkb’ers zoeken in een softwarepakket naar extra functies zoals salarisadministratie, voorraadbeheer en kilometerregistratie. Zzp’ers daarentegen geven de voorkeur aan eenvoudige, goedkope en gebruiksvriendelijke pakketten.

De uitkomsten van het onderzoek kun je lezen op: https://appwiki.nl/boekhouding/programma/beste.