Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Blijft onze generatie overeind zonder printjes?

Blijft onze generatie overeind zonder printjes?

Geplaatst in: algemeen

Wanneer heb jij voor het laatst iets geprint? In dit digitale tijdperk houden we gemakkelijk stand met alleen onze telefoons. Bijna alles is toegankelijk of benaderbaar via onze smartphones. Je vliegtickets staan in je wallet, de kaarten voor het theater zitten in je mail en je toegangsbewijs voor het openbaar vervoer staat klaar in een app. Toch is een wereld zonder printers, inkt en cartridges ondenkbaar. Waarom is dat?

De spoorboom was dicht
Het schoolverslag van je kind, de papieren van je nieuwe hypotheek, de hand-outs van die presentatie waar bloed, zweet en tranen in zit, allemaal voorbeelden van documenten of verslagen die absoluut geprint moeten worden. Er zijn simpelweg nog tal van zaken die niet gedigitaliseerd kunnen worden. En hoewel dat voor de toekomst ondenkbaar lijkt, kan nu dus nog steeds de zin “mijn huiswerk is opgegeten door mijn hond” als smoes gebruikt worden, wanneer een werkstuk niet op tijd af is.

Doe dat maar in je eigen tijd
Eigenlijk kan dus gesteld worden dat iedereen een printer nodig heeft. In veel gevallen doen werkgevers niet moeilijk als je privé een pagina moet printen voor bijvoorbeeld je hypotheekaanvraag. Echter, het is niet vanzelfsprekend dat bedrijven het afdrukken van niet-werk gerelateerde zaken goedkeuren. In dat geval word je min of meer gedwongen om een printer voor thuis aan te schaffen. Welk type printer kies je dan?

Keuzehulp
Als je veelvuldig met afbeeldingen (in kleur) werkt, is het raadzaam om een inkjetprinter te kopen. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat veel inkjetprinters multifunctioneel zijn. Dat betekent dat je er ook mee kunt scannen, kopiëren en/of faxen. Alle inkjetprinters kunnen zowel in zwart-wit als in kleur afdrukken en werken met inktcartridges.

Laserprinters daarentegen blinken uit in het afdrukken van haarscherpe teksten. Daarnaast is de printsnelheid hoger dan een inkjetprinter en is er nauwelijks onderhoud vereist.

Slimme of goedkope cartridges?
In het geval dat er regelmatig afbeeldingen, grafieken of foto’s in een document terugkomen, ligt een inkjetprinter voor de hand. Zoals vermeld, worden afdrukken geproduceerd met inktcartridges. Deze cartridges zullen vervangen moeten worden, op het moment dat ze leeg zijn. Tegenwoordig zijn daar gebruiksvriendelijke oplossingen voor bedacht, zodat je nooit meer zonder inkt zit. Zo kwam HP een tijd geleden met HP Instant Ink. Een inkt-abonnement waarmee je voor een vast bedrag per maand een vast aantal pagina’s print. HP stuurt automatisch nieuwe HP cartridges als de oude bijna leeg zijn.

Een voordeel van dit abonnement is dat je nooit meer inkt hoeft te bestellen. Daarnaast is het niet nodig om uit te zoeken om welk type cartridge het ook alweer ging. Toch zijn er ook nadelen aan HP Instant Ink verbonden. Zo betaal je ook als je niets print, en zodra je ‘te veel’ print, betaal je extra. HP kan bovendien de cartridges onklaar maken op afstand. Kortom, er zit een zeker risico in en je betaalt al snel te veel.

Als je op zoek bent naar alternatieven voor deze duurdere, originele HP cartridges, kun je kiezen voor huismerkcartridges. Dit zijn cartridges met meer inhoud en een uitstekende kwaliteit. Je doet er langer mee en merkt duidelijk het verschil in de portemonnee.

Digitalisering compleet
Voorlopig zal onze telefoon nog geen vervanger zijn van de traditionele formulieren of stukken die we hardcopy moeten aanleveren. Totdat de digitalisering compleet is, zullen we met enige regelmaat een beroep moeten doen op de papierindustrie én op de inkt- en printerfabrikanten. Maar jij weet nu welk type printer voor jou geschikt is en wat de mogelijkheden zijn wat betreft (huismerk) cartridges.