Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Bespaar op je autolease kosten

Bespaar op je autolease kosten

Geplaatst in: mobiliteit

Ben je toe aan een andere auto, om wat voor reden dan ook, kijk dan niet alleen naar het spaargeld, het bedrijfsvermogen of de financieringsmogelijkheden die je bij de bank hebt. Oriënteer je eens naar het leasen van een auto. Financial lease heeft namelijk veel voordelen zonder dat je je spaargeld hoeft aan te spreken of vastzit aan een aflossing bij de bank. Met financial lease heb je alle voordelen van een aankoop gecombineerd met de pluspunten van een auto lenen. Een expert van ABC autolease legt de voordelen van het leasen uit.

Maandelijkse zekerheid

“Ondernemers weten als geen ander dat goede bedrijfsinvesteringen nodig zijn om een optimaal bedrijfsresultaat te kunnen behalen. Door financial lease hoeven deze investeringen geen druk op de liquiditeit van het bedrijf te leggen. Je kunt met lease tegen een van tevoren vastgesteld maandelijks bedrag een nieuwe auto rijden. Het maandbedrag is afhankelijk van het type auto dat je uitzoekt, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en de looptijd van het leasecontract. Allemaal zaken die je zelf kunt bepalen. Van tevoren wordt de rente vastgesteld, zo weet je precies wat je iedere maand moet betalen”, aldus de woordvoerder van ABC autolease.

“Vaak kun je als aanvulling ervoor kiezen het leasecontract uit te breiden met onderhoud en verzekeringen. In dat geval behoud je de schadevrije jaren en bouw je nieuwe op. De enige extra kosten die dan nog overblijven, zijn die voor brandstof”.

Echt eigenaar

De expert van ABC autolease vervolgt: “Een ander voordeel van leasen is dat je vanaf de eerste termijn al eigenaar bent van de auto. Je kunt de auto op de balans zetten en profiteren van de fiscale voordelen en BTW regelingen. Wil je tussendoor extra aflossen dan kan dit zonder dat het gevolgen heeft voor de rente. Het volgende termijn betaal je gewoon weer het afgesproken bedrag. Is het leasecontract afgelopen dan ben je eigenaar van de auto. Je hebt de vrijheid een andere auto uit te zoeken en hiervoor een nieuw leasecontract af te sluiten. De restwaarde van de auto die je inruilt wordt dan verrekend. Je kunt ook besluiten de auto te houden natuurlijk”.

Financial lease, de goedkoopste

Hij legt uit dat er naast financial lease nog andere lease vormen bestaan zoals operational lease en shortlease. Bij operational lease betaal je ook een maandelijkse termijn maar ben je geen eigenaar van de auto. Je hebt dus niet de fiscale voordelen. Aan het eind van de looptijd ben je ook geen eigenaar van de auto. Het is een vorm van autohuur. Shortlease heeft een erg korte looptijd en ook bij deze vorm zijn er geen fiscale voordelen. Door de korte looptijd is het een dure contractvorm. Wanneer u dit naast elkaar legt blijkt financial lease de goedkoopste en meest complete leasevorm. Financial lease van de auto heeft verder geen invloed op andere financieringen, wat bij een bancaire lening wel het geval is.

Particulier leasen

“Ook als particulier is leasen een prettige vorm van autorijden. Er gelden zowel voor particuliere als zakelijke contracten dezelfde voorwaarden. Nog een extra voordeel ten opzichte van een bancaire lening is toch wel de mogelijkheid tussendoor boetevrij af te kunnen lossen. Zo blijf je in ieder geval echt de baas over je eigen vermogen”, sluit de deskundige van ABC autolease af.