Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Bescherm jezelf en collega’s op de werkvloer

Bescherm jezelf en collega’s op de werkvloer

Geplaatst in: algemeen

Een van de dingen die de coronapandemie ons heeft geleerd, is het belang van een goede hygiëne. Op kantoor, in de winkel en bij evenementen, overal zag je de afgelopen twee jaar een desinfectiezuil touchfree of met drukknop staan. Het gebruik van een desinfectiezuil hielp werknemers en bezoekers hun handen te ontsmetten, om een snelle verspreiding van het virus tegen te gaan. Ondanks het gebruik van deze zuilen, greep het virus zeker in het najaar en de winter van 2021 om zich heen. De verwachting is dat het niet voor het laatst zal zijn, dat we een desinfectiezuil automatisch of handmatig gebruiken. De uitbraak van een nieuwe pandemie is niet ondenkbaar.

Manier van samenwerken op kantoor is veranderd 

Naast het gebruik van desinfectiezuilen op kantoor, is de manier van samenwerken drastisch veranderd. Niet langer zat men met z’n allen in een te kleine vergaderzaal; het hybride werken bleek een nieuwe trend. De helft van de collega’s werkt hierbij vanuit huis, de andere helft zit op kantoor. Zo is er op kantoor meer ruimte om afstand tot elkaar te houden en bespaart men thuis veel reistijd. Iets wat niet alleen prettig is voor collega’s, maar ook voor wildvreemden die minder lang in de file staan in de namiddag. De verwachting is dat het hybride werken de komende jaren aan zal houden. Er zijn zelfs bedrijven die het hun personeel toestaan volledig vanuit huis te werken

Desinfectiezuilen blijven staan na afschaffing maatregelen

Niet alleen het hybride werken lijkt een trend te zijn die de komende jaren zal blijven bestaan. Ook lijkt de kans groot dat de desinfectiezuilen op de werkvloer blijven staan. Niet alleen de verspreiding van Covid-19 kan op deze manier worden tegengegaan. Ook andere virussen zullen zich minder snel verspreiden, wanneer mensen gewend zijn eerst hun handen te desinfecteren. Zet een desinfectiezuil bij de poortjes van je bedrijfspand, bij de ingang van het bedrijfsrestaurant en bijvoorbeeld rond de toiletten. Het maakt dat het ziekteverzuim onder personeel terug zal lopen.

Andere manieren om hygiënisch te werken 

Er zijn tal van andere maatregelen die genomen kunnen worden om de kans op een snelle verspreiding van virussen en bacteriën tegen te gaan. Investeer bijvoorbeeld in een nieuw klimaatsysteem, voor een voortdurende afvoer van vervuilde lucht in het pand. Leer medewerkers daarnaast de rol met een handdoek voor het drogen van je handen eerst naar beneden te trekken, voordat zij hun handen wassen. Zo zijn er nog meer opties, vaak klein maar met een groot resultaat.