Home » Ondernemersnieuws » webwinkel » Bereid jouw webshop voor op de feestdagen 

Bereid jouw webshop voor op de feestdagen 

Geplaatst in: webwinkel

webshopHeb jij de processen voor de levering van de bestellingen die de komende weken worden geplaatst op orde? Kies je bijvoorbeeld voor een bezorging op de eerstvolgende werkdag, of bied je de consument ook een same day delivery aan? Dat laatste helpt je jezelf te onderscheiden van de concurrentie en daarmee je omzet te laten groeien. De verwachting is dat het aantal online bestellingen van consumenten richting de feestdagen zal pieken. In de afgelopen jaren nam het aantal online aankopen van Nederlanders al fors toe; deze trend zal zich in de komende maanden verder doorzetten zo is de verwachting. Het vraagt veel van ondernemers en bezorgdiensten, die het grote aantal pakketten op tijd bij de consument moeten afleveren. Betrouwbaarheid van de bezorgdienst speelt hierin een cruciale rol. Niet alleen voor de klantbeleving, maar zeker ook voor de reputatie van je eigen onderneming. Een te late levering zal de consument direct koppelen aan de naam van jouw webshop. Dit wens je te voorkomen!

Grote diversiteit aan online bestelde producten 

Consumenten bestellen een grote diversiteit aan producten online. Denk aan het verschil tussen kleding, de boodschappen en bijvoorbeeld elektronica. Voor ieder van deze producten geldt dat een snelle levering wenselijk is. Denk aan een snelle bezorging voor elektronica, zodat de consument haar cadeaus voor familieleden of vrienden tijdig in huis heeft. Of denk aan een rappe levering van kleding, zodat de klant de tijd heeft om een alternatief te zoeken voor Kerst als blijkt dat de bestelde outfit niet past.

Bied de consument net dat beetje extra

Als ondernemer wil je er zeker richting de feestdagen alles aan doen om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn. Je biedt de consument net dat beetje extra door bijvoorbeeld same day delivery te faciliteren. Hierbij wordt een bestelling die men voor 11.00 uur plaatst dezelfde dag nog, vaak in de avonduren, geleverd aan de consument. Er zijn verschillende bezorgdiensten die deze mogelijkheid faciliteren voor ondernemers.

Let op de betrouwbaarheid van een bezorgpartner

Kijk goed naar de betrouwbaarheid en reputatie van een bezorgpartner, wanneer je van plan bent te starten met same day delivery. Je wilt er alles aan doen dat een consument een bestelling ook daadwerkelijk binnen het afgesproken tijdvak geleverd krijgt. Leveringen buiten dit tijdvak om zorgen bij consumenten voor frustraties; vaak gereflecteerd op de webshop waar zij het product besteld hebben.