Home » Ondernemersnieuws » trivia » Belgische post maakt zegel met chocoladesmaak

Belgische post maakt zegel met chocoladesmaak

Geplaatst in: trivia
We prijzen ons gelukkig met onze zelfklevende postzegeltjes want met dat likken had je altijd een uur lang een gomsmaak in je mond. Maar binnenkort stappen we over op Belgische zegels en gaan we weer ouderwets likken. Postbedrijf Bpost werkt namelijk aan een nieuwe collectie postzegels, de chocoladezegels. Die zegels smaken naar chocolade als je eraan likt en ze ruiken ook naar chocolade. Het gaat om een wereldprimeur. Bpost laat er ongeveer een half miljoen drukken.

 

Bpost ging op zoek naar een nieuwe manier om de postzegel in de aandacht te brengen, nu mensen steeds vaker zelfklevende zegels kopen of hun berichten via e-mail versturen en er daardoor minder klassieke postzegels verkocht worden.

Voor het eerst werd een postzegel ontwikkeld die zowel geur als smaak bevat. De postzegel verwent zowel de verzender als de bestemmeling: op de gomlaag werd een laagje olie toegevoegd die als basis dient voor chocolade. Voor de ontvanger van de brief zijn er microcapsules aangebracht op de postzegel. Die capsules activeren de chocoladegeur als men erover wrijft. Meer bij De Standaard.