Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Belang van een betrokken en uitgebreid zakelijk netwerk

Belang van een betrokken en uitgebreid zakelijk netwerk

Geplaatst in: algemeen

Ondernemers hebben baat bij een betrokken en uitgebreid zakelijk netwerk in de regio. Ben jij als ondernemer werkzaam? Het kan interessant zijn om je aan te sluiten bij een business club in Nijmegen, om zo te werken aan een voortdurende uitbreiding van het netwerk om je heen. Zo’n netwerk biedt je contacten, die je kunnen helpen jouw organisatie de volgende stap te laten zetten. Dat kan op verschillende manieren. Denk aan een contact dat je advies biedt over je bedrijfsvoering, of bijvoorbeeld over het optimaliseren van processen binnen de organisatie om reststromen te beperken. Een andere vorm van ondersteuning: hulp bij het opzetten van marketingcampagnes, of het leveren van onderdelen voor het productieproces. Het fijne aan connecties binnen een eigen zakelijk netwerk is dat je doorgaans precies weet wat je aan deze mensen hebt. Een fijn gevoel! 

Na de pandemie is het aantal netwerkevenementen toegenomen 

Waar de activiteiten van een business club rond de pandemie lange tijd stil lagen, worden deze inmiddels weer georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een informele ondernemerslunch, waarbij je andere ondernemers uit de regio Nijmegen leert kennen. Een mooie kans om je netwerk in korte tijd verder uit te breiden met waardevolle zakelijke connecties. Zo’n lunch duurt over het algemeen een paar uur, waarna je terugkeert naar je eigen zaak of nog even blijft hangen voor een aanvullende activiteit. Dat laatste kan bijvoorbeeld een golfles zijn; meer dan eens worden deze ondernemerslunches rond golfbanen aangeboden. Samen een uurtje golfen biedt je de mogelijkheid om op ontspannen wijze nog even door te praten over hetgeen tijdens de lunch ter tafel kwam. 

Samen werken aan het verruimen van je kennis 

Business clubs zijn doorgaans niet uitsluitend gericht op het faciliteren van mogelijkheden om je zakelijke netwerk te vergroten. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om je kennis te verruimen. Dit doe je door gezamenlijk met andere leden van de business club deel te nemen aan een trainings- of opleidingsprogramma. Niet alleen verruim je kennis met dergelijke programma’s; vaak is ook een onderlinge kennisdeling een belangrijk onderdeel van business clubs. De kennis en ervaring van de ene ondernemer kan een ondernemer binnen een hele andere branche helpen de volgende stap te zetten en diens organisatie verder te ontwikkelen. 

Vertegenwoordiging vanuit verschillende branches 

In de basis is men vrij zich aan te melden voor een business club. Er zijn echter verschillende clubs waar gewerkt wordt met branche-exclusiviteit. Dit betekent concreet dat men probeert te voorkomen dat een business club uitsluitend uit online marketeers bestaat; er wordt gekozen voor een samenstelling van ondernemers die ieder in een andere branche werkzaam zijn. Kijk ook eens naar een business club in de regio Nijmegen, om te zien of jouw branche al vertegenwoordigd is binnen de club.