Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Beheer bedrijfsmiddelen efficiënter met erkende Enterprise Asset Management software

Beheer bedrijfsmiddelen efficiënter met erkende Enterprise Asset Management software

Geplaatst in: algemeen

Een hogere uptime, kosten beheersen én een veilige en gezonde werkomgeving. Welk bedrijf wil dat nu niet? Zeker organisaties die actief zijn in branches als de industrie, utilities, logistiek, gezondheidszorg en infrasector zijn gebaat bij het houden en verkrijgen van grip op de kostbare assets. Zij kunnen extra rendement behandelen als ze hierin slagen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Simpel: met de Ultimo Enterprise Asset Management (EAM) software. Wereldwijd maken al meer 2.100 organisaties gebruik van deze tool. Onlangs werd Ultimo dan ook door analist ARC Advisory benoemd tot ‘Leading Supplier to the EAM Market’ en erkend als leverancier door Gartner in zijn Market Guide for Enterprise Asset Management Software.

Optimaal beheer en onderhoud

Als organisatie wil je de volledig levenscyclus van je kostbare bedrijfsmiddelen kunnen benutten. Je wilt kunnen sturen op performance en werkprocessen zo optimaal mogelijk inrichten. Daarvoor is een compleet overzicht nodig van de bedrijfsmiddelen die je in beheer hebt, en natuurlijk is het ook van belang om in kaart te hebben welke kosten deze assets vertegenwoordigen. EAM software komt daarbij uitstekend van pas. Deze kan worden ingezet voor een optimaal beheer én onderhoud van zowel vaste assets (zoals gebouwen, machines, medische apparaten en productielijnen) als ’rijdende’ assets (zoals vrachtwagen, heftrucks en vloten). Voor een veilige werkomgeving voor medewerkers en klanten, wordt extra functionaliteit geboden in de Ultimo software om diverse Health, Safety & Environment processen te borgen. Dat geldt ook vor het beheren van IT assets.

Méér dan maintenance management

Wellicht lees je bovenstaande en denk je: gaat het niet gewoon over Maintenance Management software? Hoewel EAM software en Maintenance Management software vaak in één adem genoemd worden, biedt meer Enterprise Asset Management software meer. Niet alleen het onderhoud, maar de gehele levenscyclus van je bedrijfsmiddelen kun je beheren met behulp van Ultimo EAM software. Ook is het zo dat het makkelijker is om een EAM systeem te integreren met aan belangrijke applicaties zoals SAP of Internet-of-Things-toepassingen.

Erkenning door analisten

Als de verregaande controle die Ultimo’s EAM software biedt je nog niet over de streep trekt, dan kan het feit dat gerenommeerde analisten de software hoog aanslaan dat wellicht alsnog doen. Onlangs werd Ultimo door analist Garner in de 2021 research Market Guide for Enterprise Asset Management (EAM) software vermeld als Represenative Vendor. In die gids worden de meest prominente EAM producten voor grootschalige, asset-intensieve sectoren wereldwijd geëvalueerd. Dat gebeurt op basis van relevantie voor de sector, interesse van klanten en de klantenbestanden. Ook een andere prominente analist, ARC Advisory Group, heeft Ultimo onlangs belangrijke erkenning gegeven door het bedrijf aan te wijze als één van de toonaangevende leveranciers voor de wereldwijde Enterprise Asset Management-markt.

Ultimo GO+

Onderdeel van de Ultimo EAM software is de app Ultimo GO+ app, een oplossing voor mobiel werken dat hetzelfde werkgemak van de computerapplicatie naar het veld brengt. De app voorziet in een prettige gebruikerservaring en eenvoudige notificatie. Ook heeft de Ultimo GO+ app een toegankelijke zoekfunctie plus een uitgebreide functionaliteit voor het scannen van QR-codes. Ultimo is altijd bezig om haar producten te beteren en introduceerde eind vorig jaar nog een gedetailleerde Product Road Map. Daarbij wordt nauw samengewerkt met klanten, zodat er altijd aan hun altijd ontwikkelende behoeften voldaan blijft worden.

Ultimo Software Solutions

Ultimo Software Solutions is actief sinds 1998 en heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft klanten Manufacturing, Healthcare, Logistics, Infra en Utilities. Met haar software helpt Ultimo deze klanten met het verhogen van de uptime, het beheersen van de kosten, het verhogen van de levensduur, het voldoen aan wet- en regelgeving en het zorgdragen voor een veilige werkomgeving. Extra interessant is dat men daar in slaagt met hoge Return On Investment. Dat wordt bereikt door het bieden van korte implementaties, naadloze integraties en self service applicatiebeheer.

Organisaties die op een effectievere en efficiëntere manier gebruik willen gaan maken van hun kostbare assets, maken een goede investering wanneer zij kiezen voor Ultimo’s Enterprise Asset Management software. Niet alleen kan zo alles uit bedrijfsmiddelen gehaald worden, ook draagt de inzet van EAM software aan bij een veiligere werkomgeving, en dat is nu eenmaal onderdeel van de zorgplicht van een werkgever.