Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Bedrijfspresentatie geven? Kies een passend PowerPoint sjabloon

Bedrijfspresentatie geven? Kies een passend PowerPoint sjabloon

Geplaatst in: algemeen

Je herkent het wel: Ineens krijg je te horen dat je een PowerPoint presentatie moet houden. Over het algemeen is het, veel te snel, in elkaar zetten van een PowerPoint presentatie dan een bijzonder stressvolle aangelegenheid.

Hoe fijn zou het dan zijn als jouw PowerPoint presentatie al klaar is? Dat je alleen nog maar wat tekst hoeft toe te voegen en dat je je niet meer druk hoeft te maken over de opmaak?

Zonder stress een PowerPoint presentatie in elkaar zetten kan met behulp van een PowerPoint sjabloon. In dit artikel vind je meer informatie over wat een PowerPoint sjabloon is en hoe je deze kan gebruiken om een goede bedrijfspresentatie te geven.

Wat is een PowerPoint sjabloon?

Een PowerPoint sjabloon, ook wel PowerPoint template genoemd, is een vooraf opgemaakte PowerPoint presentatie die voor gebruik alleen nog maar ingevuld hoeft te worden.

Doordat de opmaak, het PowerPoint design, van de PowerPoint presentatie al is gemaakt hoef je alleen nog maar na te denken over de inhoud. Hierdoor is een PowerPoint sjabloon ontzettend gebruiksvriendelijk.

Wat zijn de voordelen van een PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template?

Het gebruik van een PowerPoint sjabloon biedt jou de volgende voordelen:

  • Zoals al eerder gezegd hoef je je niet meer bezig te houden met de opmaak van de PowerPoint presentatie. De PowerPoint presentatie is namelijk al vormgegeven. Je kunt je dus volledig focussen op het tekstuele gedeelte.
  • Doordat de opmaak al is gedaan in het PowerPoint sjabloon hoef je niet meer bang te zijn dat je de huisstijl verkeerd implementeert in de PowerPoint presentatie.
  • Doordat de huisstijl in het PowerPoint sjabloon is opgenomen straalt het bedrijf waar je voor werkt eenheid uit. Als er een presentatie voor een klant wordt gehouden krijgt hij/zij namelijk altijd dezelfde opmaakstijl te zien. Hierdoor komt jouw bedrijf een stuk professioneler over.
  • Omdat de PowerPoint presentatie al is opgemaakt bespaar je ontzettend veel tijd. Deze tijd kan je nu gebruiken in de inhoudelijke voorbereiding van jouw presentatie.

Waaraan voldoet een goed PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template?

Als het goed is zijn er in het PowerPoint sjabloon dat jouw bedrijf gebruikt alle mogelijke te gebruiken PowerPoint slides opgenomen. Als dit het geval is hoef je alleen nog maar de door jou te presenteren tekst toe te voegen en eventueel een paar afbeeldingen, tabellen, grafieken etc. Doordat het PowerPoint sjabloon over alle mogelijke te gebruiken slides beschikt kost het implementeren van de zojuist genoemde zaken weinig moeite.

Als basis voor een goed PowerPoint sjabloon kan je de volgende indeling aanhouden:

  • Voorpagina
  • Inhoudspagina
  • Tekst & beeld (verhouding 25% / 75%)
  • Tekst & beeld (verhouding 75% / 25%)
  • Verscheidene afbeeldingsslides, grafiekslides, tabelslides en videoslides
  • Afsluitingspagina

Uiteraard kan je ook andere slides aan het PowerPoint sjabloon toevoegen als je dat nodig vindt.

Zorg er ook voor dat het logo van het bedrijf waar je werkzaam voor bent op elke slide te zien is. Naast het feit dat het professioneel oogt, krijgt de klant op deze manier het bedrijfslogo heel vaak te zien en hierdoor zal hij jullie minder snel vergeten.

Is het moeilijk om een PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template te maken?

Over het algemeen is het in elkaar zetten van een PowerPoint sjabloon een eenmalige grote klus. Je moet namelijk alle slides die je ooit denkt te gaan gebruiken toevoegen aan het PowerPoint sjabloon.
Als handvatten voor deze klus kan je dit artikel gebruiken, maar op YouTube of in andere artikelen is nog veel meer informatie te vinden omtrent het maken van een goed PowerPoint sjabloon.

Het is ook mogelijk dat je deze klus liever laat uitvoeren door een professioneel PowerPoint bedrijf. Deze zijn gespecialiseerd in bedrijfspresentaties maken en kunnen daarom sneller en beter een PowerPoint sjabloon voor jouw bedrijf in elkaar zetten dan dat jij dat kan. Een bedrijfspresentatie laten maken door dergelijke bedrijven is dus zeker een aanrader.

Kan ik ook sjablonen/ templates maken in andere presentatie tools?

Dit kan zeker. De volgende vier presentatie tools beschikken sowieso over deze mogelijkheid: Prezi, Powtoon Slides, Pear Deck en Haiku Deck.

Je kunt het jezelf als beginnende presentator echter een stuk gemakkelijker maken door te kiezen voor PowerPoint . Dit is namelijk de meest gangbare en toegankelijke presentatie tool.

Conclusie

Door gebruik te maken van een PowerPoint sjabloon/ PowerPoint template bespaar je jezelf veel moeite en stress, je hoeft het PowerPoint sjabloon namelijk alleen nog maar in te vullen. Je kunt je hierdoor dus volledig focussen op de inhoud tijdens de voorbereiding op jouw presentatie.