Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Bedrijfspanden moeten beter beveiligd worden

Bedrijfspanden moeten beter beveiligd worden

Geplaatst in: huisvesting

Vorige maand werd de veiligheidscheck weer eens onder de aandacht gebracht en dit heeft ervoor gezorgd dat weer veel ondernemers hebben ontdekt dat het bedrijfspand helemaal niet zo veilig is als deze zou moeten zijn. Uiteraard waren er ook veel particulieren die, na het doen van deze check, toch hebben besloten om nog eens aandacht te besteden aan de beveiliging van de woning. Uiteindelijk willen we natuurlijk alles doen om inbraak te voorkomen. Een inbraak neemt niet alleen het gevoel van veiligheid weg, waardoor de sfeer negatiever wordt, maar brengt vaak ook een behoorlijke schade met zich mee.

Ondernemers voelen zich te veilig

Overdag is de sfeer in een bedrijfspand vaak veilig en gemoedelijk. Dit hoort ook zo, maar hoe zit het met de veiligheid buiten openingstijden? Nog té weinig ondernemers besteden aandacht aan het realiseren van een goede beveiliging van het bedrijfspand. Het feit dat ondernemers zich veilig voelen in hun eigen pand zorgt ervoor dat er gewoonweg niet wordt gedacht over het op orde stellen van beveiliging. Natuurlijk kun je je niet veilig genoeg voelen op een werkplek, maar de veiligheid van de eigendommen moet blijven bestaan wanneer de mensen naar huis zijn. Hiervoor is een goede beveiliging nodig.

Veiligheidsbeslag is een goede eerste stap

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van veiligheidsbeslag, dan kan effectief worden voorkomen dat de cilinder uit een slot getrokken kan worden om zo in te breken. Als alle bedrijven alleen al zouden kiezen voor veiligheidsbeslag, onder meer door heel Nederland geleverd door Van Delft Slotenmaker, dan zou al een deel van alle inbraken kunnen worden voorkomen. Het is belangrijk om zwakkere sloten te laten vervangen door sterke sloten die inbraak bewust tegen gaan. Goed hang- en sluitwerk is belangrijk, ook voor verzekeringsmaatschappijen.

Zonder beveiliging geen uitkering

Helaas is het zo dat veel ondernemers pas aan beveiliging denken wanneer het al te laat is. Dan volgen de ‘had ik maar’-gedachten. Niet alleen is het bijzonder vervelend wanneer er belangrijke eigendommen gestolen zijn en het pand beschadigd is geraakt door de inbraak, maar het is ook zo dat veel ondernemers kunnen fluiten naar de vergoeding. Verzekeringsmaatschappijen besteden namelijk steeds meer aandacht aan de aanwezigheid van goede beveiliging bij de beoordeling van schademeldingen. Wanneer blijkt dat een onderneming niets of te weinig heeft ondernomen om een inbraak te voorkomen, dan zal de verzekeringsmaatschappij niets uitkeren. Dit resulteert vanzelfsprekend in een flinke kostenpost voor het bedrijf zelf.