Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Bedrijfsmiddelen leasen? Dat kan!

Bedrijfsmiddelen leasen? Dat kan!

Geplaatst in: algemeen, financiën

Voor je bedrijf heb je bedrijfsmiddelen nodig. Of dat nu een pand is of een machine. Het kunnen ook grondstoffen zijn of iets anders waar kapitaal voor nodig is. Maar als je dat kapitaal niet hebt, kun je ook kiezen voor het leasen van de bedrijfsmiddelen. Er zijn diverse mogelijkheden die je eens kunt bespreken met een leasemaatschappij.

Voor bedrijfsmiddelen met een voorspelbaar waardeverloop

Zakelijke lease is een zeer interessante optie wanneer je bedrijfsmiddelen nodig hebt, maar daar niet meteen een groot deel van je vermogen voor uit wilt of kunt geven. Bijvoorbeeld omdat je zeker wilt weten dat je liquiditeit goed blijft de komende periode. Of omdat je simpelweg niet zo’n groot bedrag beschikbaar hebt.

Een voorspelbaar waardeverloop is de belangrijkste voorwaarde om een bedrijfsmiddel te kunnen leasen. Voor de leasemaatschappij is het namelijk van belang dat ze in geval van wanbetaling nog wel een gelijkwaardig bedrag kunnen krijgen bij verkoop van de machine, bedrijfswagen of een ander bedrijfsmiddel.

Van een snijmachine tot een vuilcontainer

Bij de term zakelijk leasen denk je al snel aan een bestelbus of leasewagen voor je accountmanager, maar er is nog veel meer mogelijk. Heb je een snijmachine nodig om je product met exact de juiste maatvoering te kunnen leveren? Of een grote vuilcontainer waarin het bouwafval tijdens een project kan worden verzameld? Ook voor dit soort bedrijfsmiddelen is lease een prima oplossing.

Doordat je niet uit je werkkapitaal hoeft te putten, blijf je flexibeler als bedrijf wanneer je voor lease kiest. Elke maand weet je precies wat de kosten van de lease zijn, dus je weet altijd waar je aan toe bent. Fiscaal gezien is leasen ook nog eens aantrekkelijk. Informeer dus zeker eens naar de mogelijkheden.

Laat je goed informeren over de mogelijkheden

Bij veel leasemaatschappijen is tot 100% financiering mogelijk van de nieuwwaarde. Mocht je maar een deel van de bedrijfsmiddelen willen leasen, dan kun je hier uiteraard ook afspraken over maken. Ben je een startende ondernemer, dan is lease eveneens helemaal geschikt voor jou. Een financiering van € 5.000,- tot en met € 50.000,- is heel eenvoudig te regelen.

‘Als ik een machine zakelijk lease, wat zijn daar de fiscale gevolgen van?’ Dit soort vragen kun je gerust stellen aan de leasemaatschappij of aan je accountant. Zij kunnen je alles vertellen over de voor- en nadelen die het leasen met zich meebrengt. Met alle informatie op een rij is het veel eenvoudiger om een beslissing te nemen over het leasen van je bedrijfsmiddelen.