Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Bedrijfskleding laten wassen garandeert veiligheid

Bedrijfskleding laten wassen garandeert veiligheid

Geplaatst in: algemeen

Als je het over bedrijfskleding hebt, dan zijn er heel wat categorieën te onderscheiden. Want de kleding van een brandweerman verschilt nogal van dat van een vertegenwoordiger, die er representatief uit moet zien met z’n colbert en stropdas. Het zijn twee werelden van verschil. Er is natuurlijk nog heel wat variatie aan werkkleding tussen deze twee uitersten. Maar meestal gaat het om speciale kleding die de drager ervan beveiligt en wat prettig zit. Bedrijfskleding speciaal bedoelt voor (zware) industrie, de bouw of de voedingsmiddelenindustrie. Het hoeft geen betoog dat representatieve kleding zoals colberts, overhemden en pantalons een andere manier van reinigen vereisen dan industriële bedrijfskleding.

Elis wast je bedrijfskleding 

Pakken die gedragen worden door de managers of vertegenwoordigers van een bedrijf gaan eens in de zoveel tijd naar de stomerij. Overhemden worden thuis gewassen. Het is voor representatieve kleding niet vereist dat wordt voldaan aan speciale normeringen en wetgeving. Dat geldt wél voor bedrijfskleding dat wordt gedragen tijdens werkzaamheden die risico’s met zich mee brengen. Alleen al in de metaal- en machine-industrie zijn meer dan 250.000 mensen werkzaam. De vraag is: ‘Welk risico lopen mijn werknemers?’ Als die vraag is beantwoord kan de juiste werkkleding pas worden aangeschaft. Kleding moet ook gewassen worden, terwijl de kwaliteit tijdens het wasproces gewaarborgd blijft. Je bedrijfskleding wassen besteed je uit aan Elis, de autoriteit in het professioneel reinigen van bedrijfskleding.

Risico-uitsluiting en controle

Als specialist op het gebied van industriële kleding wast en onderhoudt Elis verschillende soorten bedrijfskleding. Dus geen representatieve kleding dat niet tegen het intensieve wasproces bestand is. Elis beschikt over verschillende wasprocessen (lijnen) voor verschillende branches. Dat betekent dat werkkleding bedoeld voor afvalverwerkende bedrijven strikt gescheiden zijn van kleding dat uitsluitend gebruikt wordt voor de foodindustrie. Het uitbesteden van het wassen van je bedrijfskleding door Elis garandeert blijvende kwaliteit. Als je medewerkers het zelf gaan doen heb je er geen zicht meer op. Er ontstaan beschadigingen en andere oneffenheden en de beschermende functie van de bedrijfskleding gaat achteruit. Elis tackelt deze risico’s vakkundig.

Risico-inventarisatie en -evaluatie 

Laat je daarom door Elis adviseren, ook als het gaat om de aanschaf van de juiste bedrijfskleding. Een goede risico-inventarisatie en -evaluatie is de eerste stap waar niet lichtzinnig mee omgegaan wordt. Vragen zoals:

1. Komt mijn werknemer met vuur in aanraking tijdens zijn werkzaamheden?

2. Kunnen er explosies voordoen omdat de huidige kleding van de medewerker niet antistatisch is?

3. Werk ik met chemicaliën, welke zijn dit en heb ik geschiktere kleding nodig om mij en anderen te beschermen?

4. Heb ik tijdens mijn werk zichtbaarheidskleding nodig, omdat ik voor Rijkswaterstaat werk of een ander beroep uitoefen tijdens de nachtelijke uren?

Wees hiermee goed geïnformeerd want je bent in jouw tak van sport verplicht om je aan wet- en regelgeving te houden. Wanneer je eenmaal de juiste bedrijfskleding hebt hoef je je geen zorgen te maken om de hygiëne en kwaliteit. Elis ontzorgt, adviseert en houdt je kleding op orde. De kleding die Elis wast en onderhoud voldoen aan strenge eisen, normeringen en wetgeving. Voor jouw veiligheid en dat van je medewerkers.