Home » Ondernemersnieuws » evenementen » Auto’s inzetten bij evenementen: 4 tips

Auto’s inzetten bij evenementen: 4 tips

Geplaatst in: evenementen

Staat er binnenkort een promotioneel evenement op de planning? Dan kan het inzetten van een speciale auto je evenement een extra boost en allerlei leuke mogelijkheden geven. Maar waar let je nu eigenlijk op bij het inzetten van auto’s bij evenementen en welke mogelijkheden zijn er allemaal? We geven je een aantal handige tips!

 1. Sluit een goede verzekering af
  Om te beginnen is het in alle gevallen belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook wanneer je een auto voor een enkele dag huurt kun je hier flink mee in de problemen komen wanneer je niet de juiste verzekeringen afgesloten hebt. Zo kan het zijn dat de aanbieder van de auto voor het evenement verzekeringen aanbiedt, maar is het ook verstandig om zelf verzekeringen af te sluiten. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg! Zo vind je niet alleen de goedkoopste autoverzekering van Diks maar je hebt er ook nog eens de mogelijkheid om een autoverzekering voor 1 dag af te sluiten. Ideaal wanneer je een auto inzet voor een evenement!
 2. Organiseer een toeristische tocht
  Heb je een bedrijfsfeest, bruiloft of ander feest op de planning staan? Dan kan het ontzettend leuk zijn om een toeristische tocht in speciale auto’s te organiseren. In dit geval zet je meerdere auto’s in die de gasten van je evenement rondrijden in een mooie omgeving en hier eventueel zelfs een autozoektocht aan koppelen. Je kunt dit zelf opzetten, maar ook op zoek gaan naar een organisatie die dit als een pakket aanbiedt. Dit is in veel gevallen wel makkelijker te organiseren wanneer het om een kleinere groep gaat.
 3. Zet een promotiewagen in
  Organiseer je een winkelopening, beurs of productlancering? Dan is het inzetten van een promotionele auto een mooie manier om de aandacht te trekken. Niet alleen kan deze auto een mooi punt zijn om toffe foto’s te maken en laten maken, maar je kunt deze in veel gevallen ook nog eens laten bestickeren met een eigen ontwerp. Let natuurlijk wel op dat een promotiewagen niet bij ieder evenement past en dat het wel aan moet sluiten bij het doel van je evenement of de organisatie zelf.
 4. Geef een weekend weg cadeau
  Een andere mooie manier om meer gasten naar je evenement te trekken of gasten met je evenement te verbinden is het weggeven van een mooie prijs. In dit geval een weekend weg met een luxe- of sportauto! Je kunt de bezoekers van je evenement lootjes of entreebewijzen laten kopen die ze vervolgens niet alleen toegang geven tot je evenement, maar ook nog eens kans om de mooie prijs te winnen!