Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Auto van de zaak, waarmee rekening houden als werkgever?

Auto van de zaak, waarmee rekening houden als werkgever?

Geplaatst in: mobiliteit

Verdienen één of meerdere werknemers binnen je bedrijf een promotie? Dan is een ‘auto van de zaak’ een goede optie. Hierdoor blijven de maandelijkse personeelskosten hetzelfde, maar beloon je als werkgever toch de werknemers. Hierbij heb je de keuze om de auto van de zaak door meerdere werknemers te laten gebruiken, waardoor de investering nog interessanter zal worden. Maar nu is het de vraag: waar houd je eigenlijk allemaal rekening mee bij het kopen van een auto voor je werknemers? In deze blog wordt hierop antwoord gegeven. Denk hierbij aan het soort auto, de verzekering en de voorkeuren van de werknemers.

Welke auto kies je?

Het kan zijn dat je al precies weet welke auto je wilt gaan aanschaffen. Toch krijg je ook dan met allerlei keuzes te maken. Ga je voor een spiksplinternieuwe auto of wordt het een occasion? Wil je benzine, diesel of juist elektrisch? En ook als je nog geen idee hebt welke auto het moet gaan worden, is het handig om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Vergelijk de diverse modellen online met elkaar en ga vervolgens bij wat dealers langs om een proefrit te maken. Wel zo handig als je weet hoe de auto aanvoelt als je erin rijdt.

Vergeet de verzekering niet

Een nieuwe auto moet natuurlijk ook verzekerd worden. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is mocht je schade aan de bedrijfsauto krijgen. Met een van de autoverzekeringen van ABN AMRO kies je zelf wat je wel en niet verzekert. Zo betaal je alleen voor wat je écht nodig hebt. Wil je achteraf toch je dekking veranderen? Geen enkel probleem, want je verzekering is dagelijks aanpasbaar.

Voorkeuren van de werknemers

Bij een auto van de zaak staat natuurlijk de eindgebruiker centraal. Zo heb je als werkgever de mogelijkheid van kopen, maar ook van leasen. Voor werknemers heeft een auto leasen via de werkgever vele voordelen. Verdiep je dan ook zeker in de voordelen van lease en bespreek het met de werknemers. Uiteindelijk is een win-win situatie altijd het beste, kom daarom ook gezamenlijk tot de keuze. Dit zal alleen maar positief zijn voor de werknemerstevredenheid en worden de kosten niet al te hoog.

Is het verstandig om meerdere auto’s te kopen of leasen? Dit is grotendeels afhankelijk aan het beschikbare budget en of het realistisch is. Over het algemeen is het niet verstandig om iedere werknemer een auto cadeau te doen. Eén a twee gezamenlijke auto’s daarentegen heeft dan meer voordelen. Werknemers hebben namelijk niet altijd de auto nodig en met duidelijke afspraken voorkom je frustraties onder de werknemers. Daarnaast is het ook een optie dat je als werkgever, samen met je werknemers, de auto gebruikt. Kortom genoeg mogelijkheden.