Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Auto nodig voor kortere periode: huren of shortlease?

Auto nodig voor kortere periode: huren of shortlease?

Geplaatst in: mobiliteit

Het kan gebeuren dat je als bedrijf voor een korte tijd een auto nodig hebt die je zelf niet beschikbaar hebt. Je hebt dan de optie om op de klassieke manier een auto te huren. Maar je kunt ook een shortlease auto huren. Dat wil zeggen dat je dan een leasecontract voor een korte periode afsluit. We bespreken de overwegingen bij deze keuze.

Hoe kort is kort?

Van belang bij de keuze tussen een auto huren of shortleasen is hoe lang je de auto nodig denkt te hebben. Shortlease biedt bij een aanbieder als Shortlease123 contracten met een duur vanaf één maand, wat voor een leasecontract natuurlijk erg kort is en flexibiliteit biedt die eigenlijk door velen niet met leasen geassocieerd wordt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de auto maar een week nodig hebt, en dan is het van belang om de kosten af te wegen. Is huren dan substantieel goedkoper dan leasen, dan is het de moeite waard om toch voor huren te kiezen. Hoewel daar ook weer nadelen aan kleven, waar we hieronder verder op ingaan.

Verzekering en bezorging

Een belangrijk verschil tussen zakelijk een auto huren of voor je zakelijke auto shortlease gebruiken, is de mate waarin je ontzorgd wordt. In het geval van shortlease hoef je niet te beslissen of je wilt bijbetalen voor verzekeringen om jezelf in te dekken voor schade, waarbij je dan ook nog eens alsnog met een eigen risico te maken krijgt. Dit is bij shortlease al bij de prijs inbegrepen, waardoor jouw enige taak het vullen van de tank is. Je hoeft dan ook niet de auto grondig te inspecteren op beschadigingen die er al zaten voordat jij hem in gebruik nam. Ook moet je een huurauto doorgaans ophalen, terwijl sommige aanbieders van shortlease de auto op een gewenste locatie bezorgen en ook weer ophalen.

Beschikbaarheid

De termijn binnen wanneer je over de auto wilt kunnen beschikken, kan natuurlijk ook nog meespelen in de keuze tussen of je voor huren of shortlease gaat. Welk bedrijf heeft er op de gewenste tijd de gewenste auto beschikbaar voor jou? Omdat shortlease vaker langer loopt dan de periodes waarvoor auto’s verhuurd worden, bestaat de kans dat een verhuurmaatschappij sneller een auto beschikbaar heeft dan een aanbieder van shortlease. Dit is echter niet iets wat je als verondersteld moet beschouwen. Bij Shortlease123.nl kan je bijvoorbeeld vaak al binnen één dag over een auto beschikken. Informeer dus zeker ook bij de shortlease-aanbieder wanneer deze een auto beschikbaar voor je kan hebben.

De keuze maak je uiteindelijk op basis van je eigen wensen en behoeftes. Beide opties hebben zo hun voordelen. Uiteraard speelt de prijs ook mee: het zou zomaar kunnen dat een maand leasen van een auto die je eigenlijk maar twee weken nodig hebt alsnog goedkoper is dan twee weken een auto huren.