Home » Ondernemersnieuws » trivia » Apple is groter dan… Deze animatie laat het zien

Apple is groter dan… Deze animatie laat het zien

Geplaatst in: trivia

Apple is groot. Natuurlijk, door het aantal medewerkers, maar daarin is het zeker niet de grootste. Nee, we hebben het over groot in de zin van beurswaarde. Gisteren tikte die beurswaarde de grens van 1 biljoen dollar aan, oftewel 1000 x 1 miljard. Da’s duizelingwekkend en daardoor ook heel abstract.

Misschien wordt het wat concreter als we de waarde van Apple afzetten tegen de waarde van de koophuizen in ons land. Die was in 2017 gemiddeld 263 duizend euro. Met de beurswaarde van Apple in de portemonnee kun je 3.802.281 huizen kopen. Mooi! Dan kun je bijna alle koopwoningen in ons land kopen, dat zijn er namelijk 4,3 miljoen (volgens het CBS). Maar ja, dan heb je geen geld meer om ze in te richten…

Beeldender dan wij het kunnen, kan de New York Times het. Ze hebben een prachtige interactieve graphic gemaakt die laat zien hoe de waarde van Apple zicht verhoudt tot bijvoorbeeld Netflix, Disney, Alphabet en Microsoft. Maar ze vergelijken het ook met ’s werelds grootste autobouwers. En geloof ons, al die bedrijven die de revue passeren zijn kleintjes in vergelijking tot de producent van de IPhone, iPad en iMac.


Verwonderen kun je je hier.


PS: Over verwonderen gesproken. Het succes van Apple mag je gerust toeschrijven aan Steve Jobs, hoewel hij natuurlijk alweer enige jaren geleden overleed. Als je z’n biografie nog niet hebt gelezen, moet je dat zeker nog een keer doen. Absoluut de moeite waard!