Home » Ondernemersnieuws » administratie » “Altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte”

“Altijd voldoende saldo voor je BTW-aangifte”

Geplaatst in: administratie

Iedere ondernemer kent het wel: na afloop van een kwartaal moet er meer BTW worden afgedragen dan gedacht. Met de speciale BTW-rekening van bunq en Informer is dat verleden tijd.

InformerOnline berekende al precies hoeveel BTW een ondernemer aan de Belastingdienst moet afdragen. Vanaf vandaag kan InformerOnline dat bedrag op een speciale bunq-rekening zetten. Je spaart zo automatisch het juiste BTW-bedrag op voor de aangifte. Daarmee wordt voorkomen dat je geld uitgeeft dat bestemd is voor de Belastingdienst.

Remco Frühauf, CEO en Founder van Informer is blij met de nieuwe functionaliteit: “Wij zien dat ondernemers onvoldoende rekening houden met de BTW-aangifte. De BTW die ondernemers ontvangen van hun klanten moeten ze opzij leggen. In de praktijk blijkt dat ze het soms zelf uitgeven en de BTW-aangifte een fikse tegenvaller is. Dankzij de speciale BTW-rekening hebben we samen met bunq een oplossing gevonden voor dit probleem. Wij zijn dan ook ontzettend trots om als eerste deze automatische koppeling te introduceren!”

Ali Niknam, CEO en Founder van bunq: “Met de speciale BTW-rekening laten we opnieuw zien dat bunq met ondernemers meedenkt. In korte tijd hebben we samen met Informer drie innovatieve producten ontwikkeld die professioneel boekhouden echt makkelijker maken. We zijn er trots op dat we samen met Informer ons real-time betaalplatform weer op een nieuwe manier kunnen inzetten. De BTW-rekening voorkomt proactief betaalproblemen bij belastingaangiftes. Zo geven we ondernemers met een bunq-rekening de volledige controle over hun financiën.”

In november introduceerden Informer en bunq samen de eerste real-time bankkoppeling ter wereld. Banktransacties van de zakelijke bunq rekening verschijnen daardoor direct in InformerOnline. Facturen kunnen direct vanuit de boekhouding betaald worden. De steeds verdergaande automatisering maakt professioneel boekhouden makkelijker en goedkoper.

  1. Steven Houkes
    |

    Met de koppeling tussen Informer hoef je niet meer te switchen tussen twee programma’s. Heel handig. Het boekhoudprogramma van Informer en vele anderen zijn te vinden op Appwiki. Hier vind je een ruim aanbod van boekhoudprogramma’s waar je uit kunt kiezen. De kans is dus groot dat er een geschikt pakket voor jou tussenzit.