Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Altijd bereikbaar en op de hoogte zijn? Gebruik een smartwatch!

Altijd bereikbaar en op de hoogte zijn? Gebruik een smartwatch!

Geplaatst in: algemeen

In de zakelijke wereld is bellen en gebeld worden en voortdurende berichten over en weer aan de orde van de dag. Echter ben je niet altijd in de gelegenheid om op je telefoon te kijken. Dan kun je nog zo’n fijne telefoon en eventueel voordelig Sim Only abonnement hebben, maar als de situatie niet toelaat om je telefoon erbij te pakken, weet je nog niets. Een smartwatch kan hier uitkomst bij bieden.

Wat doet een smartwatch?

Een smartwatch doe je net als een gewoon horloge om de pols. Het elektronische horloge geeft niet alleen de tijd weer, maar kan ook berichten weergeven die jij op je telefoon ontvangt, vaak met mogelijkheden voor het geven van een korte standaardreactie. Ook krijg je op je smartwatch te zien wie je belt en kun je ervoor kiezen om het telefoontje te weigeren. Daarnaast kunnen veel smartwatches ook je hartslag meten en sommige zelfs ook je zuurstofopname, waarmee ze ook een interessant gezondheidsaspect met zich meebrengen. Daarnaast – wat voor de meeste analoge horloges niet geldt – geeft een smartwatch ook de datum aan, en het is natuurlijk altijd handig om die snel te kunnen vinden.

Vergaderingen

Tijdens vergaderingen en andere werkbesprekingen is het natuurlijk niet zo beleefd om veel met je telefoon bezig te zijn. Maar als je bestookt wordt met telefoontjes en berichtjes, wil je natuurlijk wel weten wat er aan de hand is. Een smartwatch om de pols bied je de mogelijkheid even snel te zien wie er belt of wat er in een berichtje staat. Ook kun je een telefoontje afwijzen, zodat je telefoon niet blijft overgaan. Wel moet je natuurlijk oppassen dat het niet lijkt alsof je ongeduldig bent omdat je voortdurend naar je horloge zit te kijken. Veel mensen associëren een horloge immers nog steeds met kijken hoe laat het is.

In de auto

Stel, je zit in de auto op weg van of naar een zakelijke afspraak, of op weg van of naar huis. Je telefoon bedienen is dan niet alleen erg gevaarlijk, maar hem in de hand nemen is zelf verboden. Toch wil je je berichtjes die binnenkomen op een eenvoudige snel kunnen zien. Een smartwatch biedt daar uitkomst bij. Dat neemt overigens niet weg dat je alleen moet kijken als het op een veilige manier kan!

In beweging blijven

Een prettige bijkomstigheid van zo’n smartwatch is overigens dat het je stimuleert om meer te gaan bewegen. Veel zakelijke beroepen vinden immers zittend plaats. Je smartwatch geeft je inzicht in het aantal stappen dat je gelopen hebt op een dag en kan een motivatie bieden om bewuster te worden van het feit dat je meer moet bewegen. Ook voor mensen in de zakenwereld is gezond leven immers van belang. En ja, tijdens het zetten van die stappen kun je je binnenkomende berichtjes lezen. Daarna moet de arm wel langs het lichaam, anders worden de stappen niet goed geteld.

Geïnteresseerd in een smartwatch, maar moet je eerst geld vrijmaken om er een te kunnen aanschaffen? Stap dan over op een goedkoper telefoonabonnement voor Sim Only Zakelijk bij Simyo om geld te besparen.