Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Alle voordelen van 5G

Alle voordelen van 5G

Geplaatst in: algemeen

3G, 4G? Dit lijkt helemaal niet zo lang geleden. Dat klopt! En nu alweer richting de 5G? Ja zeker, de ontwikkelingen in telecomland gaan sneller dan ooit. 5G is de toekomst van mobiel internet. Het is nog sneller dan 4G en nog betrouwbaarder. Met 5G zijn de mogelijkheden oneindig. Is jouw mobiele abonnement ook 5G ready?

Wat is 5G?

Het 5G-netwerk is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie en de opvolger van 4G. 5G is stukken sneller dan 4G en kan ook meer bandbreedte aan. Meer bandbreedte betekent een stabieler netwerk op drukke punten, denk bijvoorbeeld aan een groot zomers festival of festiviteiten op Koningsdag. 5G maakt gebruikt van fotonica, een techniek waarmee enorme hoeveelheden data kunnen worden verwerkt. Deze data wordt overgedragen via lichtdeeltjes.

Waar kun je 5G voor gebruiken?

Bel jij particulier óf zakelijk met je mobiele telefoon, of met de komst van eSIM allebei? Geen probleem, 5G is er voor iedereen; particuliere en zakelijke gebruikers. Bedrijven gaan meer en meer automatiseren via de Internet of Things, maar ook toepassingen in steden, huizen, auto’s en apparaten zullen meer en meer via internet connecties ontwikkeld en gebruikt worden.

De voordelen van 5G op een rij

4G is snel en betrouwbaar, maar 5G? Dit biedt je nog meer mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar de voordelen van 5G? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Sneller

Snel, sneller, snelst! 5G behoort absoluut tot de laatste categorie. Het 5G-netwerk kan snelheden tot 20 Gbps aan. De reactietijd van 5G is onder de 1ms. Zo snel als het licht kun je wel zeggen. En dit is echt een verbetering ten opzichte van 4G. Bij 4G is de reactiesnelheid namelijk 30ms tot 50ms.

Nog betrouwbaarder

Het enorm snelle 5G-netwerk zorgt voor een lage latency. Dit houdt in dat de tijd die nodig is om verbinding te maken met een netwerk, erg laag is. Je kunt hierdoor sneller je gegevens overdragen. En dit biedt kansen! Wat dacht je van het verder ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, de medische wereld, kunstmatige intelligentie, databeveiliging en meer? 5G is the future!

5G nodig voor Internet of Things

Steeds meer apparaten, of dit nu om apparaten in huis, op kantoor, of op straat gaan, zullen worden aangesloten op de Internet of Things. Dit houdt in dat deze apparaten verbonden zijn met een het Internet, een bestaand datanetwerk. Je hebt hierdoor geen onafhankelijke infrastructuur voor deze apparaten nodig. Om dit te kunnen dragen, is het noodzakelijk dat we een groot datanetwerk hebben. Dit datanetwerk moet om kunnen gaan met de onderlinge communicatie van al deze apparaten. Het 5G-netwerk is hiertoe in staat.

Al met al, biedt het 5G netwerk ons een groot aantal voordelen. Ben jij er klaar voor?