Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Afscheidscadeau voor een medewerker? Hier kun je aan denken

Afscheidscadeau voor een medewerker? Hier kun je aan denken

Geplaatst in: personeelszaken

afscheidscadeauHeb je een onderneming met medewerkers in dienst? Dan komt het natuurlijk wel eens voor dat een medewerker besluit om iets anders te gaan doen. Als het een prettige medewerker is, is dit natuurlijk voor jou als eigenaar jammer. Het kan echter als blijk van waardering wel leuk zijn om een afscheidscadeau te regelen, zeker als de persoon al voor een langere tijd in dienst bij je is geweest. Waar je aan kunt denken als we het hebben over een afscheidscadeau voor personeel? Wij zetten wat ideetjes op een rij.

Bloemen

Het hoort er eigenlijk wel bij: bloemen. Bij een afscheid van een collega of medewerker is het bijna vanzelfsprekend om bloemen te geven. Dit kleinigheidje kan dan ook goed zijn om te regelen. Om dit cadeau origineler te maken, kan het leuk zijn om een kaartje toe te voegen met daarop persoonlijke wensen van jou en andere medewerkers. Je kunt kiezen voor een mooi boeket, maar ook kunstbloemen kunnen een optie zijn. 

Een fotoboek

Waar je ook over kunt denken als afscheidscadeau voor een medewerker, is een fotoboek. Als de medewerker al een lange tijd bij je in dienst is geweest, zijn er ongetwijfeld ook veel foto’s gemaakt. Bij leuke borrels, tijdens het werk of tijdens teamuitjes: er is vast wat te vinden. Het kan leuk zijn om deze herinneringen vast te leggen in een fotoboek. Dit is een cadeau vol betekenis en dit zal door de persoon in kwestie ook vast gewaardeerd worden. Van plan om online een fotoboek te laten maken? Zorg er dan wel voor dat je dit doet bij een aanbieder die hier bekend om staat. Kijk online naar welke aanbieders er zijn en waar je een goed gevoel bij hebt. Ook het lezen van ervaringen van mensen die een review achterlaten kan handig zijn.

Gepersonaliseerd cadeau

Een cadeau idee waar je ook zeker aan kunt denken als je afscheid van een medewerker gaat nemen, is een gepersonaliseerd cadeau. Deze worden steeds populairder, waardoor het aanbod hierin groot. Je kunt hierbij aan verschillende dingen denken. Van een leuke fles wijn met foto erop tot een gegraveerd product: je mogelijkheden zijn eindeloos. Ga dus eens op zoek naar leuke gepersonaliseerde cadeaus. Deze cadeaus zijn vaak origineler dan de standaardcadeaus en dit zal de persoon in kwestie vast leuk vinden. Voor inspiratie voor dit soort cadeaus kun je YourSurprise in gedachten houden. Weten wat anderen van dit bedrijf vinden? Lees dan de YourSurprise reviews.

Deze drie dingen kun je in gedachten houden als je op zoek bent naar een geschikt afscheidscadeau voor een medewerker. Hiermee geef je de persoon een waardig afscheid bij het bedrijf!