Home » Ondernemersnieuws » marketing » Affiliate marketing voor extra inkomsten in je bedrijf

Affiliate marketing voor extra inkomsten in je bedrijf

Geplaatst in: marketing

Wanneer je extra inkomst wilt genereren als ondernemer, zijn daar tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor. Een van die mogelijkheden is affiliate marketing. Dit is een manier om commissie te krijgen voor gekochte artikelen bij ondernemingen waar jij een link of advertentie van op je site zet. Deze inkomsten blijven altijd doorgaan. Zo kun je met weinig inspanning voortdurend inkomsten genereren voor langere tijd.

Affiliate link voor blijvende inkomsten
Bij affiliatemarketing zet je bijvoorbeeld een advertentie van een bepaalde webwinkel op je site. Je kunt dat doen in je webshop, maar ook op een andere site. Wanneer mensen dan klikken op deze advertentie en kopen een bepaald product bij die webwinkel, krijg jij een bepaald bedrag aan commissie of een bepaald percentage van de aankoop. Zo lang jij de advertentie laat staan op je site, kun je hier inkomsten uit halen. Je kunt ook een advertentie of een link in een blog verwerken. Vooral wanneer je in deze blog verwijst naar een bepaald product of een bepaalde categorie van deze webwinkel of organisatie, kun je hogere aantallen bezoekers scoren.

Een goede tekst waarin aandacht is besteed aan de content, trekt meer bezoekers. Dit is natuurlijk ook gunstig voor je eigen onderneming. Wanneer je een webwinkel hebt, zul je dan ook meer bezoekers aantrekken. Zeker wanneer je je verdiept in de zoekwoorden waar veel op gegoogeld wordt. De link in de tekst of de advertentie blijft steeds van kracht zo lang jij deze op je site hebt staan. En hoe meer blogs, advertenties of landingspagina’s je hebt, hoe groter de kans is dat je steeds meer inkomsten krijgt met je affiliate link.

Goede SEO trekt bezoekers
Wanneer je teksten in je website plaatst door een blog of een landingspagina, is het van belang dat je veel aandacht besteed aan de SEO. SEO is Search engine optimization. Deze wordt door Google gebruikt voor de ranking. Dus wanneer jij een goede SEO hebt, krijgt je site een hogere plek in de zoekresultaten. Het is dan heel belangrijk dat je je verdiept in het onderwerp en de zoekwoorden waarop gezocht wordt.

Als je teksten schrijft of laat schrijven, moet je letten op de schrijfstijl, de inhoud en op de zoekwoorden. Goede zoekwoorden kun je vinden bij Google Adwords. Daar kun je gebruik maken van een keywordplanner en zoeken op verschillende categorieën en keywords waar veel op gegoogeld wordt. Ook kun je hier een advertentie aanmaken voor je site die getoond wordt aan bezoekers wanneer ze op zoek zijn naar een product in de categorie van jouw product.

Zorg wel dat je ook qua beeldmateriaal aandacht besteedt aan je pagina’s. Afbeeldingen zeggen meer dan woorden alleen. Ook hier kijkt Google naar. En gebruik vooral unieke content voor je teksten. Dit is een van de belangrijkste voorwaarden om hoger in de zoekresultaten uit te komen. Google straft je onmiddellijk af met een lagere ranking wanneer je teksten kopieert van andere websites.